Maku

Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti balsamicokastikkeella

30 min
0
0

Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti balsamicokastikkeella

Raparperi sopii hyvin grillattavaksi ja maistuu erinomaiselta vuohenjuuston kanssa tarjottuna.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 1 kplvillirucolaa ruukussa
  • 1-2 kpluutta sipulia
  • 250 gtuoretta raparperia
  • 200 gchevre vuohenmaitojuustoa
  • ½ dlpaahdettuja pinjansiemeniä

Balsamicokastike

  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 3 rkllaadukasta oliiviöljyä
  • 1 rklsitruuna mehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 1 tlhunajaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori raparperit ja leikkaa 10 cm pitkiksi paloiksi. Puolita paksut raparperit pituussuunnassa.

Viipaloi uudet sipulit ohuiksi renkaiksi. Asettele salaatinlehtien kanssa tarjoiluvadille.

Leikkaa chevre noin 2-3 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paista uunissa leivinparin päällä 200 asteessa muutama minuutti niin, että pinta on saanut hiukan väriä. Käännä kiekot lastalla ympäri ja paista vielä muutamaminuutti niin, että toinenkin pinta on saanut hiukan väriä. Voit halutessasi paistaa chevret myös leivinpaperilla vuoratussa alumiinivuoassa grillissä. Voit myös lisätä hiukan hunajaa chevren pinnalle ennen paistamista.

Paahda pinjansiemet kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Voit tarvittaessa tehdä saman myös grillissä.

Grillaa raparpereja kunnes pinta on saanut väriä ja grillaa vielä toiselta puolelta. Raparperi on valmista, kun se on hiukan pehmennyt.

Valmista balsamicokastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Kokoa vuohenjuusto-raparperisalaatti ja viimeistele balsamicokastikkeella, tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä