


Täydellinen kesäkakku!
Mansikka-raparperikakku − kolmen kerroksen kakkukaunotar viimeistellään marenkipilvellä
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Mansikka-raparperikakku on britatortun kakkuserkku. Mehukas, raparperinen ja makean marenkinen kakku kannattaa paistaa irtopohjavuoassa. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi ja viimeistellä kakun täytteellä ja marengilla ennen juhlia.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
3
keltuaista
125 g
huoneenlämpöistä voita
1½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1½ tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Täyte
500 g
raparperia
200 g
mansikkaa
½ dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
Marenki
1 dl
mantelilastuja
3
valkuaista
ripaus
suolaa
2 dl
sokeria
1 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
maissitärkkelystä
Mansikka-raparperikakku – ohje:
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon.
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen välissä sekoittaen. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot ja maito voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
- Levitä taikina irtopohjavuokaan (Ø 23 cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunoille on leikattu leivinpaperista siivut.
- Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Jäähdytä hetki.
- Leikkaa raparperit ja mansikat paloiksi, laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia niin, että raparperit pehmenevät hieman. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon maissitärkkelys.
- Paahda mantelilastuja muutama minuuttia kuumalla, kuivalla pannulla.
- Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeria vähän kerrallaan ja jatka vispaamista, kunnes marenki on kiiltävän valkoinen. Lisää etikka ja maissitärkkelys. Sekoita paahdetut mantelit lopuksi vaahtoon.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä raparperiseos kakkupohjan pinnalle. Lusikoi päälle marenki.
- Paista ensin 5 minuuttia. Laske uunin lämpö 170 asteeseen ja kypsennä vielä 30–35 minuuttia, kunnes marenki on kypsynyt kullanruskeaksi. Ota kakku uunista ja anna vetäytyä vuoassa 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat