


Raikas raparperi-inkivääri-spritz sammuttaa janon hellepäivänä – juhlajuoman saat lisäämällä kivennäisvettä!
12 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 0 min
Jos saat raparperia omasta maasta, tee raikasta raparperi-inkiväärijuomaa saman tien tupla- tai triplasatsi. Lasten kippistelyjuoman voit viimeistellä kivennäisveden tai proseccon sijaan sitruunalimulla.
Reseptin ainekset
1,5 l valmista raparperijuomaa tai noin 10 spritz-annosta
1 l
raparperia pilkottuna
5 cm
pätkä inkivääriä
1 dl
juoksevaa hunajaa
1 l
kiehuvaa vettä
Lisäksi
jääpaloja
1 plo/0,75 l
kivennäisvettä tai proseccoa
1
sitruuna
Raparperi-inkivääri-spritz – ohje:
- Pese ja leikkaa raparperi noin sentin paloiksi kannelliseen kannuun tai pieneen ämpäriin. Viipaloi inkivääri ja lisää raparperin joukkoon yhdessä hunajan kanssa. Raparperia ja inkivääriä ei tarvitse kuoria. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada raparperiseoksen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa 12 tuntia.
- Siivilöi juoma. Jaa jääpaloja laseihin ja täytä lasit noin puoleenväliin raparperijuomalla. Lisää kivennäisvettä, kuohuviiniä tai proseccoa. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi laseihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat