


Taivaallinen raparperipiirakka – päälle ripoteltu mantelimuru mehevöittää alkukesän herkun täydelliseksi
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Mantelimurun päällystämä raparperipiirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. Juhlatarjoilussa piirakan voi leikata pieniksi, lähes suupalan kokoisiksi neliöiksi.
Reseptin ainekset
16–20 palaa
Pohja
200 g
voita
3
munaa
2½ dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
2 dl
maitoa
1 l
raparperia paloina
Mantelimuru
1 dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
2 dl
mantelirouhetta
½ tl
suolaa
100 g
voita
Taivaallinen raparperipiirakka – ohje:
- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja maito.
- Huuhtele ja leikkaa raparperit viipaleiksi.
- Sekoita mantelimurun kuivat aineet ja huoneenlämpöinen voi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä raparperipalat päälle. Ripottele mantelimuru pinnalle. Paista 175 asteessa 40–45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat