Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuski-raparperikakku – pehmeä kinuskikuorrutus tekee raikkaasta raparperikakusta superihanan

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Kinuskinen raparperikakku valmistuu mutkattomasti ilman vatkainta. Pohjataikinassa maistuu raparperin lisäksi kardemumma. Kun leikkaat kakun pieniksi kolmioiksi, siitä riittää monelle herkkusuulle.

27.5.2024
Reseptin ainekset
32 pikkupalaa
4 dl
pieniä raparperipaloja
150 g
voita tai leivontamargariinia
1½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Kinuskikuorrutus
50 g
voita
1 dl
fariinisokeria
½ dl
kuohukermaa
2 dl
tomusokeria
Vuokaan
voita tai leivontamargariinia

Kinuski-raparperipalat – ohje:

  1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24–26 cm) pohjan ja reunan väliin, voitele reunat.
  3. Mittaa rasva kulhoon ja sulata se mikrossa. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja munat. Vatkaa käsivispilällä huolellisesti sekaisin. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele raparperipalat lopuksi taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20−30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä.
  5. Tee kuorrutus. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa tomusokeri joukkoon. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta kuorrutus kovettuu. Leikkaa kakku pieniksi kolmioiksi tai isommiksi paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt