


Kinuski-raparperikakku – pehmeä kinuskikuorrutus tekee raikkaasta raparperikakusta superihanan
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Kinuskinen raparperikakku valmistuu mutkattomasti ilman vatkainta. Pohjataikinassa maistuu raparperin lisäksi kardemumma. Kun leikkaat kakun pieniksi kolmioiksi, siitä riittää monelle herkkusuulle.
Reseptin ainekset
32 pikkupalaa
4 dl
pieniä raparperipaloja
150 g
voita tai leivontamargariinia
1½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Kinuskikuorrutus
50 g
voita
1 dl
fariinisokeria
½ dl
kuohukermaa
2 dl
tomusokeria
Vuokaan
voita tai leivontamargariinia
Kinuski-raparperipalat – ohje:
- Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24–26 cm) pohjan ja reunan väliin, voitele reunat.
- Mittaa rasva kulhoon ja sulata se mikrossa. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja munat. Vatkaa käsivispilällä huolellisesti sekaisin. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele raparperipalat lopuksi taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20−30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä.
- Tee kuorrutus. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa tomusokeri joukkoon. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
- Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta kuorrutus kovettuu. Leikkaa kakku pieniksi kolmioiksi tai isommiksi paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat