Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperipiirakka grillistä ulos! Alkukesän ihana tarte tatin syntyy sukkelasti valmistaikinasta

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Grillissä piirakka paistuu täydellisen paahteiseksi ja rapeareunaiseksi. Tällä reseptillä valmistat vaikka koko kesän grillijälkkärit, kun vaihdat raparperin tilalle nektariinin tai jonkin toisen hedelmän sesongin mukaan.

21.5.2024
Reseptin ainekset
2 pientä tai 1 iso
1 pkt (400 g)
murotaikinaa (pakaste)
Täyte
4–5
raparperinvartta
100 g
voita
1½ dl
ruokosokeria
3 rkl
lakritsiyrttiä (hienonnettuna)

Grillattu tarte tatin raparperista – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja paloittele raparperit.
  2. Mittaa voi ja sokeri kahteen pieneen tai yhteen isoon valurautapannuun tai paistovuokaan. Laita ne grilliin hetkeksi, kunnes voi sulaa ja sokeri alkaa karamellisoitua. Lisää raparperit ja yrtit. Kypsennä muutama minuutti.
  3. Ota vuoat grillistä ja jäähdytä hetki. Jaa taikina kahtia ja kauli vuokien kokoiset taikinalevyt. Painele ne raparperien päälle ja reunoille. Pistele haarukalla.
  4. Paista grillissä epäsuoralla keskilämmöllä (tai uunissa 200 asteessa) noin 20 minuuttia.
  5. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilulautaselle kumoamista.

Vinkki!

Voit korvata lakritsiyrtin rosmariinilla tai timjamilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt