Raparperitrifle

Reseptin ainekset (10 annosta)
Pistaasimarengit
- 4 kplvalkuaista
- 3 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
- 1 dlpistaaseja (rouhittuna, mieluiten suolaamattomia)
Raparperi-mansikkahillo
- 10 dlmansikoita
- 10 dlraparperia (paloja)
- 1/2 dlvettä
- 330 ghillosokeria (hillo-marmeladisokeria)
- 1 rklruusuvettä
Vanilja-mascarponerahka
- 4 dlkuohukermaa
- 500 gmaitorahkaa
- 500 gmascarponejuustoa
- 3/4 dltomusokeria
- 5 gvaniljatankoa (rouhittuna myllystä)
Valmista marengit. Mittaa valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vesihauteessa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se on jämäkkää ja kiiltävää.
Lisää pistaasirouhe.
Ota marenkivaahdosta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista marenkeja 100-asteisessa kiertoilmauunissa 1–1 1/2 tuntia, kunnes marengit vaikuttavat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista.
Valmista hillo. Puhdista ja perkaa mansikat. Leikkaa ne muutamaan osaan. Mittaa mansikat ja raparperinpalat tilavaan kattilaan.
Lisää vesi. Kuumenna keskilämmöllä ilman kantta, kunnes kattilasta nousee vesihöyryä.
Lisää sokeri ja sekoita. Keitä keskilämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia. Kuori pinnalta tarvittaessa vaahtoa pois lusikalla.
Nosta kattila levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen.
Mausta halutessasi ruusuvedellä. Siirrä hillo puhtaisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Hillo sakeutuu lopulliseen koostumukseensa 1–2 vuorokaudessa.
Tee lopuksi rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka ja mascarpone. Mausta tomusokerilla ja vaniljalla. Tarkista maku, lisää halutessasi vaniljaa.
Pakkaa vanilja-kermarahka kannelliseen rasiaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Kokoa jälkiruoka juuri ennen tarjoilua annostelemalla marenkeja, hilloa ja kermarahkaa kerroksittain isoon purkkiin.
* Voit valmistaa marengit useita päiviä etukäteen. Säilytä jäähtyneet marengit ilmatiiviisti, jotta ne eivät kostu ja pehmene.