Maku

Keikauskakku raparperista

1 h 5 min
4
6

Keikauskakku raparperista

Teksti Sikke Sumari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Vuokaan

  • 50 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 500 graparperia

Taikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

keikauskakku raparperista on ihanan mehevä ja raikas!
Levitä juustohöylällä otetut voilastut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele sokeri tasaisesti päälle. Kuori ja viipaloi raparperit ja lado ne vuokaan.

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos taikinaan siivilän läpi seuloen. Levitä taikina kahdella lusikalla raparperiviipaleiden päälle vuokaan.

Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes tortun pinta on kullanruskea.

Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa raparperi-keikauskakku vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä