


Keikauskakku raparperista – nappaa Sikke Sumarin ohje
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Keikauskakku raparperista on ihanan mehevä ja raikas. Kokeile Sikke Sumarin ihanaa ohjetta!
Reseptin ainekset
6 annosta
Vuokaan
50 g
voita
1½ dl
fariinisokeria
500 g
raparperia
Taikina
100 g
voita
1 dl
sokeria
2
munaa
1 rkl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
1½ dl
vehnäjauhoja
Keikauskakku raparperista – ohje:
- Levitä juustohöylällä otetut voilastut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele sokeri tasaisesti päälle. Kuori ja viipaloi raparperit ja lado ne vuokaan.
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos taikinaan siivilän läpi seuloen. Levitä taikina kahdella lusikalla raparperiviipaleiden päälle vuokaan.
- Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes tortun pinta on kullanruskea.
- Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa raparperi-keikauskakku vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat