Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydellinen kombo

Raparperi-toscapiirakka yhdistää kirpeän raparperitäytteen ja makean mantelikuorrutteen – tähän ihastut!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Rapeakuorinen raparperi-toscapiirakka on mitä sopivin herkku kesäiseen kahvipöytään.

16.6.2025
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
300 g (n. ½ l)
raparperia
2
munaa
1½ dl
sokeria
100 g
voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
kermaa (tai maitoa)
Toscakuorrutus
100 g
mantelilastuja
50 g
voita
1 dl
kermaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja

Raparperi-toscapiirakka – ohje:

  1. Leikkaa raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos varret ovat kovin paksuja, voit kuoria ne.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää (siivilän läpi) vaahtoseokseen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (ø 26–28 cm). Ripottele päälle raparperinpalat.
  5. Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
  6. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri on sulanut ja seos tasaista.
  7. Ota puolikypsä piirakka uunista ja levitä toscakuorrutus sen päälle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin pintaan.
  8. Anna jäähtyä. Tarjoa raparperi-toscapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt