


Täydellinen kombo
Raparperi-toscapiirakka yhdistää kirpeän raparperitäytteen ja makean mantelikuorrutteen – tähän ihastut!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Rapeakuorinen raparperi-toscapiirakka on mitä sopivin herkku kesäiseen kahvipöytään.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
300 g (n. ½ l)
raparperia
2
munaa
1½ dl
sokeria
100 g
voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
kermaa (tai maitoa)
Toscakuorrutus
100 g
mantelilastuja
50 g
voita
1 dl
kermaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
Raparperi-toscapiirakka – ohje:
- Leikkaa raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos varret ovat kovin paksuja, voit kuoria ne.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää (siivilän läpi) vaahtoseokseen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (ø 26–28 cm). Ripottele päälle raparperinpalat.
- Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri on sulanut ja seos tasaista.
- Ota puolikypsä piirakka uunista ja levitä toscakuorrutus sen päälle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin pintaan.
- Anna jäähtyä. Tarjoa raparperi-toscapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat