Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperipataleipä

13 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 45 min

Raparperi tekee rapeakuorisesta pataleivästä entistä mehevämmän herkun. Testaa vaikka!

12.8.2016
Reseptin ainekset
1 kpl
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
täysjyväspelttijauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
kuivahiivaa
3 1/2 dl
vettä
Padan voitelu
2 tl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Lisäksi
200 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (voimakasta cheddaria (Extra strong), raastettuna)
2 dl
raparperia (hienoksi pilkottuna)

Valmista raparperipataleipä näin:

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää haalea vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

Nosta kylmään uuniin kannellinen ja uuninkestävä pata (valurautainen, teräksinen tai keraaminen). Älä käytä pinnoitettua pataa. Kytke uuni 225 asteeseen.

Sekoita kohonneeseen taikinaan raastettu cheddarjuusto ja raparperipalat. Muotoile taikinasta pallo kääntelemällä sitä kulhossa.

Kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan, ota pata uunista.

Voitele pata kevyesti rypsiöljyllä. Nosta taikina pataan ja peitä kannella.

Paista pataleipää uunin alatasolla kannen alla 30 minuuttia.

Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Kumoa valmis leipä pöydälle ja peitä se hetkeksi leivinliinalla, jotta kuori hieman pehmenee. Tarjoa leipä vastapaistettuna.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt