Raparperi-pataleipä

13 h
4.5
0

Raparperi-pataleipä

MU
0
4.5
Raparperi tekee rapeakuorisesta pataleivästä entistä mehevämmän herkun. Testaa vaikka!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlkuivahiivaa
  • 3 1/2 dlvettä

Padan voitelu

  • 2 tlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Lisäksi

  • 200 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (voimakasta cheddaria (Extra strong), raastettuna)
  • 2 dlraparperia (hienoksi pilkottuna)

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h 45 min

Valmista raparperi-pataleipä näin:

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää haalea vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

Nosta kylmään uuniin kannellinen ja uuninkestävä pata (valurautainen, teräksinen tai keraaminen). Älä käytä pinnoitettua pataa. Kytke uuni 225 asteeseen.

Sekoita kohonneeseen taikinaan raastettu cheddarjuusto ja raparperipalat. Muotoile taikinasta pallo kääntelemällä sitä kulhossa.

Kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan, ota pata uunista.

Voitele pata kevyesti rypsiöljyllä. Nosta taikina pataan ja peitä kannella.

Paista pataleipää uunin alatasolla kannen alla 30 minuuttia.

Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Kumoa valmis leipä pöydälle ja peitä se hetkeksi leivinliinalla, jotta kuori hieman pehmenee. Tarjoa leipä vastapaistettuna.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä