4,2(17)
Raparperipataleipä
Munaton
Kasvis
13 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 45 min
Raparperi tekee rapeakuorisesta pataleivästä entistä mehevämmän herkun. Testaa vaikka!
12.8.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 kpl
Taikina
4 dlvehnäjauhoja
3 dltäysjyväspelttijauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlkuivahiivaa
3 1/2 dlvettä
Padan voitelu
2 tlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Lisäksi
200 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (voimakasta cheddaria (Extra strong), raastettuna)
2 dlraparperia (hienoksi pilkottuna)

Valmista raparperipataleipä näin:

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää haalea vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

Nosta kylmään uuniin kannellinen ja uuninkestävä pata (valurautainen, teräksinen tai keraaminen). Älä käytä pinnoitettua pataa. Kytke uuni 225 asteeseen.

Sekoita kohonneeseen taikinaan raastettu cheddarjuusto ja raparperipalat. Muotoile taikinasta pallo kääntelemällä sitä kulhossa.

Kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan, ota pata uunista.

Voitele pata kevyesti rypsiöljyllä. Nosta taikina pataan ja peitä kannella.

Paista pataleipää uunin alatasolla kannen alla 30 minuuttia.

Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Kumoa valmis leipä pöydälle ja peitä se hetkeksi leivinliinalla, jotta kuori hieman pehmenee. Tarjoa leipä vastapaistettuna.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo