


Raikas raparperi-ruusujäätee ihastuttaa kuumana hellepäivänä tai juhlajuomana
2 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 20 min
Hellepäivän paras drinkki maistuu raparperilta ja ruusulta. Tarjoile jäätee jääpalojen, limen ja mintun kera.
Reseptin ainekset
2 l / 10 annosta
4 (noin 500 g)
raparperinvartta
3 dl
luomuruusun terälehtiä
2 l
vettä
4 ps
ruusunmarjateetä
2 dl
sokeria
Lisäksi
1
lime viipaloituna
2 oksaa
minttua
jäitä
(luomuruusun terälehtiä)
Raparperi-ruusujäätee – ohje:
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ruusunlehdet. Laita raparperit, ruusut ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja lisää teepussit. Anna hautua 20 minuuttia.
- Ota teepussit pois ja sekoita liemeen sokeri. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Siivilöi liemi. Viilennä kylmäksi jääkaapissa.
- Lisää juomaan limenviipaleita, minttua ja jäitä ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi ruusun terälehdillä.
Vinkki!
Jäädytä juoman viilentäjäksi ruusun terälehdillä koristeltuja isoja jääpaloja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat