Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raikas raparperi-ruusujäätee ihastuttaa kuumana hellepäivänä tai juhlajuomana

2 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 20 min

Hellepäivän paras drinkki maistuu raparperilta ja ruusulta. Tarjoile jäätee jääpalojen, limen ja mintun kera.

30.5.2024
Reseptin ainekset
2 l / 10 annosta
4 (noin 500 g)
raparperinvartta
3 dl
luomuruusun terälehtiä
2 l
vettä
4 ps
ruusunmarjateetä
2 dl
sokeria
Lisäksi
1
lime viipaloituna
2 oksaa
minttua
jäitä
(luomuruusun terälehtiä)

Raparperi-ruusujäätee – ohje:

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ruusunlehdet. Laita raparperit, ruusut ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
  2. Ota kattila liedeltä ja lisää teepussit. Anna hautua 20 minuuttia.
  3. Ota teepussit pois ja sekoita liemeen sokeri. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Siivilöi liemi. Viilennä kylmäksi jääkaapissa.
  5. Lisää juomaan limenviipaleita, minttua ja jäitä ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi ruusun terälehdillä.

Vinkki!

Jäädytä juoman viilentäjäksi ruusun terälehdillä koristeltuja isoja jääpaloja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt