Raparperipizza

1 h 45 min
5
0

Raparperipizza

MU
0
5
Raparperipizza on kevään yllättäjä. Durumvehnään leivottu pohja on juuri täydellisen ohut ja rapea. Täytteen ilmakuivattu kinkku on loistava pari kirpsakalle raparperille.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 10 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 6 dldurumvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 graparperia (silputtuna)
  • 70 gilmakuivattua kinkkua (70 g - 90 g)
  • 2 dlparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 2 dlrucolaa (1 rku)
  • 1/2 dlcashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista raparperipizza näin:

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan.

Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, jotta siihen muodostuu riittävästi sitkoa. Kohota peitettynä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikina ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä se kaulimen avulla uunipellille.

Levitä pizzapohjalle raparperinpaloja, suikaloitua kinkkua ja juustoraastetta.

Paista 250-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä ja kauniin värinen.

Viimeistele raparperipizza rucolan lehdillä ja rouhituilla pähkinöillä. Leikkaa raparperipizza neliöiksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä