


Kesäinen herkkuruoka! Kalatacot herkutellaan sesongin hauskimman lisukkeen, raparperisalsan, kanssa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ahventacojen kaverina tarjoillaan raikasta raparperisalsaa. Salsa sisältää muun muassa ananasta, chiliä, punasipulia, korianteria – ja tietenkin nimensä mukaisesti raparperia!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
ruodottomia ahvenfileitä
1 tl
ruokosokeria
1 tl
(savu)paprikajauhetta
½ tl
suolaa
⅓ tl
chilijauhetta
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Raparperisalsa
4 dl
pieniä raparperipaloja
1 prk (227/140 g)
ananaspaloja täysmehussa
1
punainen mieto chili
1
pieni punasipuli
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juoksevaa hunajaa
½ tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½ dl
korianteria hienonnettuna
Lisäksi
8
pientä pehmeää tortillaa
1 rku
salaattia
100 g
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
Kalatacot ja raparperisalsa – ohje:
- Tee ensin salsa. Kuori tarvittaessa ja leikkaa raparperinvarret noin sentin kuutioiksi. Valuta ananaspalojen mehu kattilaan ja lisää raparperit. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kulhoon. Leikkaa ananaspalat pienemmiksi paloiksi ja lisää raparperien joukkoon.
- Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Lisää kaikki salsan ainekset kulhoon. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunti ennen tarjoamista.
- Levitä ahvenfileet leivinpaperin päälle. Sekoita mausteista seos ja ripottele se fileille. Anna maustua 15 minuuttia. Paista fileet voi-öljyseoksessa pannulla molemmin puolin kypsiksi.
- Kuumenna tortillat pannulla. Kokoa tacot kalafileistä, salsasta ja salaatista. Viimeistele ranskankermalla tai turkkilaisella jogurtilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat