Kotivinkki

Raparperisorbetti

5 h 20 min
0
0

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti on raikas, kauniisti sulava ja pehmeä jäädyke. Avain täydelliseen sorbettiin on glukoosisiirappi. Tarjoa sorbetin kera lämpimiä raparperitankoja ja ranskankermaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 lraparperinpaloja
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1vaniljatanko
  • 1 ½ dlglukoosisiirappia
  • 2 rklsitruunamehua

Lopuksi

  • 2kananmunanvalkuaista
  • ½ dlsokeria

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 h

1. Valitse mahdollisimman punaisia raparperinvarsia, jotta saat raparperisorbettiin kauniin värin. Pese ja paloittele raparperit.
2. Mittaa kattilaan raparperinpalat, sokeri ja vesi. Lisää halkaistu vaniljatanko. Keitä seosta vain sen aikaa, että raparperit pehmenevät.
3. Anna seoksen jäähtyä kokonaan ja nosta vaniljatanko pois. Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja sitruunamehu.
4. Vatkaa kananmunanvalkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto raparperiseoksen joukkoon varovasti nostellen. Pane massa pakastimeen sekoituskulhossa.
5. Pakasta raparperisorbettia noin 2 tuntia ja sekoita massa notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita halutessasi uudestaan tunnin päästä. Jatka pakastamista vielä vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli. Voit valmistaa massan sorbetiksi myös jäätelökoneella.
Tarjoiluehdotus
Tarjoa raparperisorbetin kera lämpimiä raparperitankoja ja ranskankermaa. Leikkaa 4 raparperia sormenpituisiksi. Sulata pannulla 2 rkl voita, lisää tangot ja 3 rkl sokeria. Paista raparperit pehmeiksi.

Glukoosisiirappi

Glukoosisiirappi tekee jäätelön ja sorbetin rakenteesta pienikiteisen ja samettisesti sulavan. Ravintolakeittiöt ovat käyttäneet glukoosisiirappia jäätelön valmistuksessa jo pitkään, mutta nyt siirappia on saatavilla myös tavallisista ruokakaupoista.

Glukoosisiirappi valmistetaan vehnätärkkelyksestä. Se ei ole niin makeaa kuin muut siirapit. Glukoosisiirappia käytetään, jotta jäätelöön saadaan sopivan pehmeä ja fudgeen sitkeä rakenne. Kastikkeisiin ja marinadeihin glukoosisiirappi tuo täyteläistä tuntua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä