Mainos

Paras jäätelö on itse tehty! Kotitekoinen jäätelö ei voita kaupan jätskiä hinnassa, mutta itse tehden saat takuulla aivan uusia ja lisäaineettomia makuvaihtoehtoja. Monivaiheisesta valmistusprosessista huolimatta kotitekoisen jäätelön teko kannattaa. Teemastamme löydät myös monia ilman jäätelökonetta valmistuvia jäätelöitä. ...

Kesän ihanat maut maistuvat raikkailta jäätelöissä. Kauden ykkösherkku mansikka on luonnollisesti yksi omatekoisen jäätelön suosikkiraaka-aineista. Perinteiseen mansikkajäätelöön saa twistiä piparmintulla ja makeilla mansikkahillokeraidoilla. Täydellisiä kesäherkkuja ovat myös klassinen minttujäätelö, vaivaton raparperijäätelö tai kirpakka sitruuna-basilikajäätelö.

Piña Colada -jäätelö vie ajatukset takuulla Karibian rannoille. Jäätelö sisältää sen verran rommia, että se on tarkoitettu vain aikuiseen makuun.

Pikajäätelöt ovat omiaan jäätelönhimon yllättäessä. Mango-jogurttijäätelö valmistuu yhdellä hurautuksella viidessä minuutissa. Jogurtti maistuu helpossa mustikkajäätelössäkin, joka tehdään näppärästi sekoittamalla mustikat, jäätelö ja paksu kreikkalainen jogurtti keskenään. Syötävän näköisissä jäätelöpuikoissa yhdistyvät kaksi vastustamatonta herkkua: juustokakku ja jäätelö. Pikainen persikkajäätelö valmistuu kahdesta raaka-aineesta – tämän helpompaa jäätelön tekeminen ei voi olla! Kesän helpoin pehmis maistuu banaaneilta ja mansikoilta.

Itse tehtyjä jäätelöjä kannattaa kokeilla kesän jälkeenkin. Syksyyn sopivat esimerkiksi ylellisen kermainen luumu-portviinijäätelö ja ihanilla omenasattumilla höystetty omena-kanelijäätelö. Näitä herkkuja maistettuasi ei ole paluuta enää perusvaniljaan!

Jäätelö käy hyvin myös jouluaterian keveämmäksi lopetukseksi. Ilman jäätelökonetta valmistuvat helppo lakun makuinen piparijäätelö ja rommilla terästetty piparkakku-mantelijäätelö.

Todelliseen makeannälkään vastaa saksanpähkinä-espressojäätelö, jossa maistuvat lisäksi lakritsiin vivahtava muscovadosokeri ja tumma suklaa. Lakun ystävä luottaa tietysti myös perinteiseen lakritsijäätelöön.

Sorbetti

Maidottomat, keveät sorbetit päättävät aterian raikkaasti ja virkistävät hellepäivinä. Sorbetit valmistetaan useimmiten hedelmä- tai marjamehuista. Glukoosisokeri tekee sorbetin rakenteesta sulavan. Resepteillämme voit testata esimerkiksi päärynää, mustaherukkaa, sitruunaa ja raparperia sorbetin raaka-aineena. Täyteläisemmän vaihtoehdon saat kokeilemalla suklaasorbettia.

Uunijäätelö

Uunijäätelö on helppo jälkiruokasuosikki. Kakkupohjan päälle lisätään jäätelöä ja hilloa, marjoja tai hedelmiä, jotka hunnutetaan pehmeällä marengilla. Retroherkkuun saa kivan säväyksen lisäämällä kakkutaikinaan kaakaojauhetta. Hedelmäinen versio valmistuu mangosta, passionhedelmästä ja rouhituista pistaaseista. Uunijäätelöön voi myös käyttää vanhaa kakkutaikinaa tai edellisen kesän pakastemarjat.

Jäätelökakku

Jäätelökakku on lastenjuhlien klassikko, joka maistuu isommillekin. Jättimäisestä jäätelökeksikakusta riittää taatusti jaettavaa! Koristeellinen, kolmen kerroksen jäätelökakku yhdistää superherkut mansikan, suklaan ja vaniljan. Pastellinsävyinen red velvet -jäätelökakku ja vartissa valmistuva Frozen-jäätelölinna ovat takuuvarmoja juhlahittejä. Syksyllä jäätelön pariksi sopii loistavasti reilu kerros karamellisoituja omenapaloja.

Semifreddo

Italialainen semifreddo on jäätelön ja jäädykkeen yhdistelmä, jonka pehmeä rakenne saadaan erilaisten vaahtojen yhdistelmästä. Persikkasemifreddo tuo mieleen vanhan ajan tiikerijäätelön, sillä sen makuraitoina on tuoreista hedelmistä tehty sose. Mustikoilla maustetusta semifreddosta löytyy sitruunaa monessa muodossa. Pähkinäiseltä maistuva ruskistettu voi, vaahterasiirappi ja pannulla karamellisoidut omenat ovat täydellinen makupari. Pähkinöiden ystävälle voi suositella myös hasselpähkinä-semifreddoa, jonka krokanttimuru on vastustamattoman hyvää. Talveen sopii kinuskinen karpalosemifreddo.

Näytä lisää