Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kylmä herkku

Täydellisen raikas karpalo-rahkajäädykekakku – valuta päälle kardemummakinuskia

8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 0 min

Aaton paras jälkkäri on rahkajäädyke, jonka voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen. Päälle kaadetaan vielä vastustamatonta kardemummakinuskia.

15.12.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
karpaloita
4 dl
kuohukermaa
200 g
maitorahkaa
2 dl
kondensoitua maitoa
20 g
marenkia
4
piparkakkuja (gluteenitonta)
kardemummakinuski
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita tai margariinia
1–2 tl
jauhettua kardemummaa
Koristelu
½–1 rku
rosmariinia
2 dl
marenkeja
1 dl
karpaloita

Karpalo-rahkajäädykekakku & kardemummakinuski – ohje:

  1. Soseuta karpalot sauvasekoittimella (pakastekarpalot voi soseuttaa hieman kohmeisina).
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rahka ja kondensoitu maito kevyesti. Kääntele karpalosose sekaan. 
  3. Kääntele kermavaahto karpalo-rahkaseokseen varovasti nostellen, jottei kuohkeus katoa.
  4. Kaada seos irtopohja- tai kahvi-kakkuvuokaan (noin 1,3 l). Tasoita pinta.
  5. Murskaa marengit ja piparit ronskiksi rouheeksi. Ripottele jäädykkeen päälle. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa yön yli.
  6. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksunee. Sekoita rasva kinuskiin ja mausta kardemummalla.
  7. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sen pehmetä 15 minuuttia. Asettele rosmariinia kakkuvadin reunoille.
  8. Irrota jäädyke vuoasta ja kippaa rosmariinipedille. Vuoan irrotus on helpompaa, jos kastat vuoan hetkeksi lämpimään veteen. Varmista, ettei vettä pääse vuoan sisään.
  9. Valuta kinuskia jäädykkeen päälle. Tarjoa loppu kinuski erikseen kulhosta.
  10. 10
    Koristele jäädyke marengeilla ja karpaloilla. Jäädyke on parhaimmillaan pehmennyttyään noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

Vinkkejä!

Saat jäädykkeestä vegaanisen, kun käytät kookospohjaista kondensoitua maitoa, kasvivispiä ja kasvipohjaista rahkaa. Jätä marengit pois tai käytä vegaanisia marenkeja. Keitä kinuski kasvikermasta ja viimeistele se maidottomalla margariinilla.

Saat rosmariiniin huurteisen pinnan, kun sivelet oksat valkuaisella ja pyörittelet tomusokerissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt