Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Joululeivonnaiset herkistävät mielen joulun odotukseen. Joululeivonta on monelle mieleistä puuhaa, jonka palkkioksi koti saa jouluisen tuoksun. Joululeivonnaisia riittää joka makuun aina mausteisista limpuista suklaisiin herkkuihin. Jouluiset pikkuleivät ovat oma lukunsa. Täältä löydät parhaat ideat joululeivontaan!

Monen joulunvietto alkaa piparkakkujen, jouluisten pikkuleipien, pullien ja joulutorttujen leivonnasta. Sahramipullat, jouluinen pullakranssi ja piparipullat ovat hyviä vaihtoehtoja joulupullan himoon. Lehtevät joulutortut valmistuvat itse tehdystä voitaikinasta. Lusikkaleivät, herrasväen pikkuleivät, minttupikkuleivät, kinuski-suolapähkinäpalat, kaneliässät ja luumusydämet sopivat jouluiseen herkutteluun ja vaikka lahjaksi.

Myyjäisten suosikkileivonnaisia ovat jouluiset kuivakakut. Ne sopivat hyvin pakastettavaksi, mutta kestävät myös jääkaappisäilytystä. Moni kakku vain mehevöityy säilytettäessä. Joulun halutuimpiin kuivakakkuihin kuuluvat tiikerikakku, englantilainen hedelmäkakku, suklaa-luumukakku, appelsiinikakku, taatelikakku ja maustekakku.

Suolaiset leivonnaiset kasvattavat suosiotaan. Lohipasteijat, savukalapalat, pestoiset alkupalakeksit ovat hyviä vaihtoehtoja glögin kanssa tarjottaviksi. Perinteinen joululimppu ja omenainen joululimppu ovat ihania joululeipiä, jotka voi myös kääräistä lahjapakettiin.

Helpot joululeivonnaiset houkuttavat silloin, kun valmisteluaikaa on vähän. Helppo italialainen joululimppu, katkarapukiekot, ranskalainen suklaatorttu ja glögikakku sopivat niille, jotka haluavat selvitä joululeivonnasta vaivattomasti.

Kun joulu on ovella, on mietinnässä enää jouluisen kahvipöydän tähti, täytekakku. Jouluisista täytekakuistamme suosituimpia ovat käpykakku, mehevä suklaakakku, cassata-juustokakku, enkelinsiipi-täytekakku, karpalo-kinuskitäytekakku ja manteli-suklaatäytekakku. Kokeile myös uutta hittiä eli ihanan valkosuklaista glögi-juustokakkua. Löydä joukosta oma suosikkisi!

Joululeivonnaiset eritysruokavalioon

Munattomaan ruokavalioon sopivat minttuinen suklaakakku, bolognalainen joulukakku ja piimäkakku.

Gluteenittomat joululeivonnaiset ovat yhä suositumpia. Myös moni keliakiaruokavaliota noutattamaton haluaa valmistaa leivonnaisensa gluteenittomasti. Suklainen juustopiiras, mantelinen mutakakku ja gluteenittomat joulupiparit ovat herkullisia vaihtoehtoja.