Joululeivonnaiset
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Joululeivonnaiset herkistävät mielen joulun odotukseen. Joululeivonta on monelle mieleistä puuhaa, jonka palkkioksi koti saa jouluisen tuoksun. Joululeivonnaisia riittää joka makuun aina mausteisista limpuista suklaisiin herkkuihin. Jouluiset pikkuleivät ovat oma lukunsa. Täältä löydät parhaat ideat joululeivontaan!

Joululeivonnaisia moneen makuun – löydä omat suosikkireseptisi

Perinteiset joululeivonnaiset

Monen joulunvietto alkaa piparkakkujen, jouluisten pikkuleipien, pullien ja joulutorttujen leivonnasta. Sahramipullat, jouluinen pullakranssi ja piparipullat ovat hyviä vaihtoehtoja joulupullan himoon. Lehtevät joulutortut valmistuvat itse tehdystä voitaikinasta. Lusikkaleivät, herrasväen pikkuleivät, minttupikkuleivät, kinuski-suolapähkinäpalat, kaneliässät ja luumusydämet sopivat jouluiseen herkutteluun ja vaikka lahjaksi.

Myyjäisten suosikkileivonnaisia ovat jouluiset kuivakakut. Ne sopivat hyvin pakastettavaksi, mutta kestävät myös jääkaappisäilytystä. Moni kakku vain mehevöityy säilytettäessä. Joulun halutuimpiin kuivakakkuihin kuuluvat tiikerikakku, englantilainen hedelmäkakku, suklaa-luumukakku, appelsiinikakku, taatelikakku ja maustekakku.

Helpot joululeivonnaiset houkuttavat silloin, kun valmisteluaikaa on vähän. Helppo italialainen joululimppu, katkarapukiekot, ranskalainen suklaatorttu ja glögikakku sopivat niille, jotka haluavat selvitä joululeivonnasta vaivattomasti.

Suolaiset joululeivonnaiset

Suolaiset leivonnaiset kasvattavat suosiotaan. Lohipasteijat, savukalapalat, pestoiset alkupalakeksit ovat hyviä vaihtoehtoja glögin kanssa tarjottaviksi. Perinteinen joululimppu ja omenainen joululimppu ovat ihania joululeipiä, jotka voi myös kääräistä lahjapakettiin.

Joulun tuorein hitti on suolainen joulutorttubuffa, jonka ideana on, että jokainen voi tuunata omat joulutorttunsa haluamillaan suolaisilla tahnoilla tai lisukkeilla. Jutustamme löydät reseptit kinkku-, lohi- ja punajuuritahnaan, mutta voit myös päästää luovuuden valloilleen ja kehitellä omia täytteitä mieltymystesi mukaan.

Ihastuttavat kakut – joululeivonnaisten kuningattaret

Kun joulu on ovella, on mietinnässä enää jouluisen kahvipöydän tähti, täytekakku. Jouluisista täytekakuistamme suosituimpia ovat käpykakku, mehevä suklaakakku, cassata-juustokakku, enkelinsiipi-täytekakku, karpalo-kinuskitäytekakku ja manteli-suklaatäytekakku. Kokeile myös uutta hittiä eli ihanan valkosuklaista glögi-juustokakkua.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota, kurkkaa kattavat koostejuttumme. Kokosimme avuksesi ja iloksesi 19 erilaista joulukakkua samaan juttuun, joten täältä löydät varmasti sopivan kakun vaativaankin makuun. Mikäli tiedät jo ennakkoon, että kaipaat tämän joulun herkkupöytään juustokakkua, kannattaa klikata juttuumme jouluisista juustokakuista. Juttu pitää sisällään kuusi erilaista ohjetta överiherkuista hienostuneempiin makuelämyksiin.

Joululeivonnaiset eritysruokavalioon

Munattomaan ruokavalioon sopivat minttuinen suklaakakku, bolognalainen joulukakku ja piimäkakku.

Gluteenittomat joululeivonnaiset ovat yhä suositumpia. Myös moni keliakiaruokavaliota noutattamaton haluaa valmistaa leivonnaisensa gluteenittomasti. Suklainen juustopiiras, mantelinen mutakakku ja gluteenittomat joulupiparit ovat herkullisia vaihtoehtoja.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.