Maku

Omenainen joululimppu

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Omenainen joululimppu saa makunsa nesteenä käytettävästä omenamehusta. Jos pidät mausteisesta limpusta, lisää taikinaan mausteita oman makusi mukaan.
KA
4.4
1
Julkaistu 8.2.2009


Reseptin ainekset (4 kpl)

Omenainen joululimppu

  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 1/2 dlomenatäysmehua
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 11 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
Tulosta

Omenainen joululimppu – ohje:

  1. Sekoita vesi ja omenamehu. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja pehmeä rasva sekä halutessasi mausteita. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levätä lämpimässä liinan alla 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan ja muotoile ne pyöreiksi leiviksi. Anna nousta rauhassa liinan alla lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  3. Voitele limput munalla ennen paistamista ja koristele halutessasi kuvio leivinpaperiin leikatun sapluunan avulla vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla. Ravistele jauhot siivilän läpi, jotta vältät jauhokokkareet.
  4. Paista omenaista joululimppua uunin alemmalla tasolla 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes leipä kuulostaa pohjasta ontolta koputtaessa.

Vinkki!

1 kommentti