Maku

Omenainen joululimppu

1 h 55 min
4.38
1

Omenainen joululimppu saa makunsa nesteenä käytettävästä omenamehusta. Jos pidät mausteisesta limpusta, lisää taikinaan mausteita oman makusi mukaan.
Tulosta
Teksti Sini Garam
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 kpl)

Omenainen joululimppu

  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 1/2 dlomenatäysmehua
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 11 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Omenainen joululimppu valmistuu näin:

  1. Sekoita vesi ja omenamehu. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja pehmeä rasva sekä halutessasi mausteita. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levätä lämpimässä liinan alla 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan ja muotoile ne pyöreiksi leiviksi. Anna nousta rauhassa liinan alla lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  3. Voitele limput munalla ennen paistamista ja koristele halutessasi kuvio leivinpaperiin leikatun sapluunan avulla vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla. Ravistele jauhot siivilän läpi, jotta vältät jauhokokkareet.
  4. Paista omenaista joululimppua uunin alemmalla tasolla 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes leivä kuulostaa pohjasta ontolta koputtaessa.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
4.38