Maku

Joululimppu

2 h 35 min
4
0

Joululimppu

MU
0
4
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 1 dlsiirappia
  • 1/2 dlvettä
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlanista
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 4 1/2 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlrusinoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Voiteluun

  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot ja rusinat taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.

Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.

Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä