


Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min
Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.
Reseptin ainekset
2 kpl
Joululimppu
1 dl
siirappia
½ dl
vettä
2 tl
pomeranssinkuorta
1 tl
anista
1 tl
fenkolinsiemeniä
4 ½ dl
piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
5 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Voiteluun
½ dl
vettä
2 rkl
siirappia
Joululimppu – ohje:
- Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
- Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
- Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat