Maku

Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku

2 h 35 min
MU
4.25
0

Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Rampa

Ainekset (2 kpl)

Joululimppu

  • 1 dlsiirappia
  • ½ dlvettä
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlanista
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 4 ½ dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Voiteluun

  • ½ dlvettä
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Joululimppu valmistuu näin:

  1. Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
  4. Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.
MITÄ PIDIT?
4.25