Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
2 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
2 h Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2009

Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
Reseptin ainekset (2 kpl)
Joululimppu
- 1 dlsiirappia
- ½ dlvettä
- 2 tlpomeranssinkuorta
- 1 tlanista
- 1 tlfenkolinsiemeniä
- 4 ½ dlpiimää
- 50 ghiivaa
- 2 tlsuolaa
- 5 dlruisjauhoja
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 rklrypsiöljyä
Voiteluun
- ½ dlvettä
- 2 rklsiirappia
Joululimppu valmistuu näin:
- Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
- Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
- Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.

Aito saaristolaisleipä
Kotivinkki

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona

Jouluinen piimälimppu
Kotivinkki

Helppo italialainen joululimppu
Maku

Leivo joululeipä juhlapöytään tai lahjaksi – tässä 8 maukasta reseptiä perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Vaaleat perinneleivät

Leipää hapanjuuresta

Pataleipä
Maku