Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
Munaton
Kasvis
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.
Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.