4,4(21)
Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
Munaton
Kasvis
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.
Reseptin ainekset
2 kpl
Joululimppu
1 dlsiirappia
½ dlvettä
2 tlpomeranssinkuorta
1 tlanista
1 tlfenkolinsiemeniä
4 ½ dlpiimää
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
5 dlruisjauhoja
5 dlvehnäjauhoja
2 rklrypsiöljyä
Voiteluun
½ dlvettä
2 rklsiirappia

Joululimppu – ohje:

  1. Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
  4. Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.