Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku

2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min

Joululimppu kuuluu olennaisesti joulun juhlapöytään – eikä syyttä! Mehevä ja mausteinen leipä on parhaimmillaan ihan sellaisenaan tai vaikkapa voinokareen ja graavilohisiivun kera.

Reseptin ainekset
2 kpl
Joululimppu
1 dl
siirappia
½ dl
vettä
2 tl
pomeranssinkuorta
1 tl
anista
1 tl
fenkolinsiemeniä
4 ½ dl
piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
5 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Voiteluun
½ dl
vettä
2 rkl
siirappia

Joululimppu – ohje:

  1. Kiehauta siirappi, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon piimä.
  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta 2 limppua. Kohota limppuja 20–30 minuuttia.
  4. Pistele joululimppujen pintaa haarukalla ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele joululimppuja paiston aikana ja jälkeen siirappivedellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt