Jouluruoka
Jouluruoka-sivultamme löydät parhaat reseptit sekä perinteisiin jouluruokiin että joulun uusimpiin ruokatrendeihin. Jouluna herkutellaan pitkän kaavan kautta!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Jouluruoka tekee joulun juhlatunnelman! Pöytä katetaan tutuilla klassikoilla sekä uusilla, yllättävilläkin jouluruoilla. Herkuttelu jatkuu läpi pyhien, sillä nyt on aika nauttia!

Jouluruokaa perinteiseen tapaan

Joulupöydän vakiovieraat

Perinteiset jouluruoat, kuten karjalanpaisti, rosolli ja sienisalaatti ovat jouluruokien ikisuosikkeja. Joulun ruokatarjoiluja suunnitellessa ei pidä myöskään unohtaa lihahyytelöä, täytettyä kalkkunarullaa tai jouluista possurullaa. Klassikkojen klassikko, Beef Wellington, tuo lihan ystäville mehevän lisän jouluruokien joukkoon.

Kalaherkkuja tarjoiluihin

Lihan lisäksi kalaruoat loistavat joulun ruokatarjoiluissa. Esimerkiksi sinappisilakat ja graavilohi kuuluvat erottamattomasti joulupöytään. Kalatarjontaa voi päivittää myös uusilla kokeiluilla: esimerkiksi jääkellarin siika siirappilisällä ja korianterisilakat tuovat joulun ruokatarjoiluihin erilaisia ulottuvuuksia.

Sekä kinkkua, tietenkin!

Ja mitä olisikaan jouluruoka ilman kinkkua! Katso ohjeet kinkun valintaan, sulatukseen, suolaukseen ja paistamiseen. Kokonaisuuden kruunaa täyteläinen kastike tai itse tehty konjakkisinappi. Uusia makuelämyksiä kaipaava kattaa jouluruokapöytään siivutetun ja mehevän jälkimarinoidun joulukinkun, joka saa herkullisen makunsa luumumarmeladista.

Kokeilunhaluisia kulinaristeja ilahduttavat varmasti jouluruokien uudet tulokkaat. Kinkun kuorrutuksen kanssa voi heittäytyä tänä vuonna täysin villiksi, sillä kehittelimme täysin uudenlaisia kuorrutteita joulupöytien iloksi. Kokeile suklaista, meksikolaisittain maustettua mole-kinkkua, raikkaan yrttistä kinkun kuorrutusta tai klassisesta kinkkupizzasta inspiroitunutta ananas-sinihomejuustokuorrutetta.

Jouluruokien uudet tuulet

Jouluruokauutuuksia edustavat muun muassa vegaaniset sillit, jotka valmistetaan munakoisosta. Myös maineeseen noussut ruusukaali ilahduttaa jouluisessa ruusukaalisalaatissa, joka maustetaan ihanaksi kanelilla. Tai miltä kuulostaisi moderni joulusalaatti päärynällä, granaattiomenan siemenillä ja saksanpähkinöillä? Aika hyvältä, sanoisimme!

Vinkki!

Perinteisten makujen ystävä voi uudistaa jouluruokapöytää muillakin keinoilla kuin ruokalajeja vaihtamalla. Nimittäin graavilohikin saa aivan uuden ilmeen, kun sen värjää hehkuvaksi punajuurella!

Laatikot – jouluruokaa parhaimmillaan

Uudenlaiset joululaatikot tuovat mukavaa vaihtelua perinteisiin jouluruokiin. Porkkanalaatikon, perunalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle ovat tehneet tuloaan eksoottisemmat herkut. Esimerkiksi ihanan mehevä bataattilaatikko sekä kurpitsalaatikko ovat voittaneet myös perinteisten laatikoiden ystävät puolelleen.

Jos perinteiset tai perinteisen tyyppiset joululaatikot eivät houkutta, voi kokeilevampi kokki tuoda jouluruokapöytään italialaisvaikutteisen, parmesaanisen palsternakka-porkkanalaatikon tai mehevän manteli-porkkanavuoan. Mikä on sinun valintasi?

Kasvissyöjän jouluruoat

Kasvissyöjän jouluruokapöytään kuuluu tietenkin jo ilmiöksi noussut porkkala! Juhlava sienipatee toimii sekä kylmänä että lämpimänä alkuruokana. Herkullinen kasvismureke syntyy helposti kikherneistä. Kinkun voi puolestaan korvata tämän joulun hitillä, eli mehevällä juurisellerillä, joka muhii herkulliseksi olut-spelttitaikinakuoressa.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.