


Kaunis ja maukas
Mausteinen joululeipä – mehevä vuokaleipä leivotaan trendikkäästi briossin muotoon
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Mausteinen joululeipä saa makua pomeranssista, inkivääristä ja neilikasta. Kiiltävä pinta syntyy siirappiglaseerauksesta.
Reseptin ainekset
2 leipää
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
tummaa siirappia
1 rkl
jauhettua pomeranssia
2 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
2 dl
ruisjauhoja
9 dl
vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Vuokien voiteluun
25 g
voita
Leipien voiteluun
½ dl
vettä
½ dl
tummaa siirappia
Mausteinen joululeipä – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva, suola ja siirappi siihen. Lisää myös muut mausteet.
- Sekoita joukkoon ensin ruisjauhot ja lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen alustaen. Vaivaa lopuksi pehmeä voi taikinan joukkoon. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
- Voitele kaksi pitkänomaista leipävuokaa (noin 30 x 11 cm) voilla.
- Jaa taikina kahtia. Jaa kumpikin osa vielä 12 osaan ja pyörittele palat pieniksi palloiksi. Laita taikinapallot leipävuokiin kahteen riviin vieri viereen (12 palloa per vuoka). Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä noin puoli tuntia.
- Paista leipiä 175-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Sekoita vesi ja siirappi. Ota leivät uunista, valele siirappi-vesiseoksella ja laita leivät takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia. Irrota joululeivät vuoista ja jäähdytä mielellään ritilällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat