Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydellinen vierasvara

Vegaaninen taatelikakku – helppo ohje ja maistuva lopputulos!

5 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 50 min

Vegaaninen taatelikakku on varma valinta – se on helppo tehdä ja vain mehevöityy säilytyksessä. Kakku voi hyvin odottaa vieraita jääkaapissa vaikka viikon.

4.12.2025
Reseptin ainekset
16 palaa
1 ps (200 g)
pehmeitä kivettömiä taateleita
1–2 rkl
inkivääriä raastettuna
2 dl
vettä
1½ dl
fariinisokeria
¼ tl
suolaa
150 g
maidotonta margariinia (esim. Keiju)
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
kauramaitoa
2 tl
omenaviinietikkaa
Vuoan voitelu
1 rkl
maidotonta margariinia
2 rkl
vehnäjauhoja
Viimeistely
2 rkl
tomusokeria

Vegaaninen taatelikakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5 l).
  2. Leikkaa taatelit muutamaan osaan ja laita ne, inkivääriraaste, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Keitä 5 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
  3. Sulata margariini ja sekoita se taatelitahnaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita etikka kauramaitoon. Lisää kauramaitoseos taatelitahnaan, sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää kuivat ainekset muutamassa erässä esimerkiksi nuolijalla käännellen. Älä sekoita taikinaa liikaa.
  6. Kumoa taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa alatasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
  7. Jäähdytä kypsää kakkua vuoassa vähintään 4 tuntia tai jopa seuraavaan päivään ennen kumoamista.
  8. Siivilöi tomusokeria kakun pinnalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt