


Täydellinen vierasvara
Vegaaninen taatelikakku – helppo ohje ja maistuva lopputulos!
5 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 50 min
Vegaaninen taatelikakku on varma valinta – se on helppo tehdä ja vain mehevöityy säilytyksessä. Kakku voi hyvin odottaa vieraita jääkaapissa vaikka viikon.
Reseptin ainekset
16 palaa
1 ps (200 g)
pehmeitä kivettömiä taateleita
1–2 rkl
inkivääriä raastettuna
2 dl
vettä
1½ dl
fariinisokeria
¼ tl
suolaa
150 g
maidotonta margariinia (esim. Keiju)
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
kauramaitoa
2 tl
omenaviinietikkaa
Vuoan voitelu
1 rkl
maidotonta margariinia
2 rkl
vehnäjauhoja
Viimeistely
2 rkl
tomusokeria
Vegaaninen taatelikakku – ohje:
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5 l).
- Leikkaa taatelit muutamaan osaan ja laita ne, inkivääriraaste, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Keitä 5 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Sulata margariini ja sekoita se taatelitahnaan.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita etikka kauramaitoon. Lisää kauramaitoseos taatelitahnaan, sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuivat ainekset muutamassa erässä esimerkiksi nuolijalla käännellen. Älä sekoita taikinaa liikaa.
- Kumoa taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa alatasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
- Jäähdytä kypsää kakkua vuoassa vähintään 4 tuntia tai jopa seuraavaan päivään ennen kumoamista.
- Siivilöi tomusokeria kakun pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat