Maku

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua

1 h 50 min
MU
4.38
2

Jouluinen maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (25 palaa)

Jouluinen maustekakku

  • 400 gkermaviiliä
  • 2 dlmuscovadosokeria (tummaa)
  • 2 dlsiirappia (tummaa)
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 50 gkuivattuja puolukoita
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Jouluinen maustekakku valmistuu näin:

  1. Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.
  2. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).
  4. Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.
  5. Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  7. Huiski jouluisen maustekakun pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen maustekakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.38