Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minJouluinen maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!
MU
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
Reseptin ainekset (25 palaa)
Jouluinen maustekakku
- 400 gkermaviiliä
- 2 dlmuscovadosokeria (tummaa)
- 2 dlsiirappia (tummaa)
- 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 50 gkuivattuja puolukoita
- 7 dlvehnäjauhoja
- 3 tlkanelia
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 1 1/2 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 3/4 tlneilikkaa
- 1/2 tlpomeranssinkuorta
Jouluinen maustekakku – ohje:
- Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.
- Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).
- Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.
- Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Huiski jouluisen maustekakun pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen maustekakun resepti!

Maustekakku – tällä reseptillä leivottuja kakkuja on lähetetty jopa postissa ystäville!
Maku

Sienestäjän maustekakku – valkosuklaakuorrutus kruunaa aromaattisen kahvikakun
Maku

Arabialainen maustekakku – se eksoottisempi kakku mummon reseptivihkosta
Maku

Maustekakkupannarit
Maku

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku

Porkkanakuivakakku
Maku

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
Maku

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku