Maku

Maustekakku

1 h 50 min
MU
4.38
2

Tämä maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (25 palaa)

  • 400 gkermaviiliä
  • 2 dlmuscovadosokeria (tummaa)
  • 2 dlsiirappia (tummaa)
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 50 gkuivattuja puolukoita
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Maustekakku valmistuu näin:

Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.

Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).

Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.

Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.

Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Huiski maustekakun pinnalle tomusokeria.

Voit korvata maustekakun puolukat reilulla desilitralla korintteja.

MITÄ PIDIT?
4.38