Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Jouluinen maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!

18.12.2013
Reseptin ainekset
25 palaa
Jouluinen maustekakku
400 g
kermaviiliä
2 dl
muscovadosokeria (tummaa)
2 dl
siirappia (tummaa)
2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
50 g
kuivattuja puolukoita
7 dl
vehnäjauhoja
3 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 1/2 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
3/4 tl
neilikkaa
1/2 tl
pomeranssinkuorta

Jouluinen maustekakku – ohje:

  1. Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.
  2. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).
  4. Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.
  5. Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  7. Viimeistele jouluinen maustekakku huiskimalla tomusokeria sen pinnalle.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen maustekakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt