Maku

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Jouluinen maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!
MU
4.2
2
Julkaistu: 18.12.2013


Ainekset (25 palaa)

Jouluinen maustekakku

  • 400 gkermaviiliä
  • 2 dlmuscovadosokeria (tummaa)
  • 2 dlsiirappia (tummaa)
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 50 gkuivattuja puolukoita
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlneilikkaa
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
Tulosta

Jouluinen maustekakku valmistuu näin:

  1. Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.
  2. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).
  4. Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.
  5. Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  7. Huiski jouluisen maustekakun pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen maustekakun resepti!

2 kommenttia