


Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Jouluinen maustekakku sopii paistettavaksi niin isossa vuoassa kuin suloisina minikakkuinakin. Kuivatut puolukat ovat ihania sattumia ja mausteinen taikina syötävän hyvää!
Reseptin ainekset
25 palaa
Jouluinen maustekakku
400 g
kermaviiliä
2 dl
muscovadosokeria (tummaa)
2 dl
siirappia (tummaa)
2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
50 g
kuivattuja puolukoita
7 dl
vehnäjauhoja
3 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 1/2 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
3/4 tl
neilikkaa
1/2 tl
pomeranssinkuorta
Jouluinen maustekakku – ohje:
- Sekoita kermaviili, sokeri, siirappi, rasva ja puolukat keskenään.
- Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele (ja korppujauhota) yksi 2 litran vuoka tai kaksi 1 litran vetoista torvellista kakkuvuokaa. Voit myös käyttää pieniä vuokia (kuvan vuoat ovat 1,2 dl:n vetoisia).
- Jaa taikina vuokiin. Jos käytät pieniä vuokia, huomioi myös kohoamisvara.
- Paista maustekakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1–1 t 10 minuuttia, kahden pienen 50–55 minuuttia, ja pienten kakkujen 40–45 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Viimeistele jouluinen maustekakku huiskimalla tomusokeria sen pinnalle.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen maustekakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat