Perinteinen maustekakku

1 h 30 min
4.7
0

Perinteinen maustekakku

Perinteinen pehmeä maustekakku valmistuu sekoittamalla ja vain paranee säilytettäessä. Lukijamme Tuulan mummolta peritty maustekakkuresepti on niin hyvä, että kakkuja on välillä lähetetty ystäville postissa!
Teksti Tuula Haikonen, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista perinteinen maustekakku näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula. 

Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia.

Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Älä paista kuivaksi.

Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä.

Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomu-sokeria.

Perinteinen maustekakku säilyy jääkaapissa tiiviisti peitettynä ainakin viikon.

* Jos taikinaan uhkaa jäädä paakkuja, pyöräytä sähkövatkaimella sekaisin. Älä kuitenkaan vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä