Maku

Maustekakku – tällä reseptillä leivottuja kakkuja on lähetetty jopa postissa ystäville!

1 h 30 min
4.09
7

Maustekakku valmistuu helposti sekoittamalla ja vain paranee säilytettäessä. Lukijamme Tuulan mummoltaan perimä maustekakkuresepti on niin hyvä, että kakkuja on välillä lähetetty ystäville postissa!
Tulosta
Teksti Tuula Haikonen, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (30 palaa)

Maustekakku

  • 200 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Maustekakku valmistuu näin:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään.
  3. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula. 
  4. Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Paista maustekakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Älä paista kuivaksi.
  8. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä.
  9. Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomusokeria.
  10. Perinteinen maustekakku säilyy jääkaapissa tiiviisti peitettynä ainakin viikon.

Vinkki!

Jos taikinaan uhkaa jäädä paakkuja, pyöräytä sähkövatkaimella sekaisin. Älä kuitenkaan vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

MITÄ PIDIT?
4.09