


Sahramilla maustetut joulupullat
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Joulupullat saavat sahramista kauniin keltaisen värin ja ihanan aromin. Joulupullan paistaminen levittää keittiöön ihanan tuoksun!
Reseptin ainekset
30 kpl
100 g
voita
1 1/2 rkl
kardemummaa
1/2 g
sahramia
3 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 kpl
munaa
3/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
sokeria
10 dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1 kpl
keltuaista
Koristeluun
1 dl
rusinoita
Joulupullat – ohje:
- Sulata voi, sekoita joukkoon sahrami ja kardemumma ja jäähdytä.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää munat, suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista.
- Alusta joukkoon loput jauhot ja jäähtynyt voi. Vaivaa hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi leivinliinan alla, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja nujerra hyvin. Jaa taikina kahteen palaan. Jaa molemmat palat 15 palaan. Muotoile joulupulliksi.
- Kohota pellillä liinan alla.
- Voitele keltuaisella ja koristele haluamallasi tavalla.
- Paista joulupullia 225 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.
- Tarjoa joulupullat heti lämpimänä tai pakasta ja tarjoa myöhemmin.
Voit leipoa palat myös pyöreiksi pulliksi ja ottaa kaulitusta piparitaikinasta tähtimuotilla piparit pullien päälle. Voitele pullat ensin ja paina sitten piparitähdet pullien päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat