Sahramilla maustetut joulupullat

2 h 15 min
4.4
2

Sahramilla maustetut joulupullat

Joulupullat saavat sahramista kauniin keltaisen värin ja ihanan aromin. Joulupullan paistaminen levittää keittiöön ihanan tuoksun!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 rklkardemummaa
  • 1/2 gsahramia
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 10 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplkeltuaista

Koristeluun

  • 1 dlrusinoita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sulata voi, sekoita joukkoon sahrami ja kardemumma ja jäähdytä.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää munat, suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista.

Alusta joukkoon loput jauhot ja jäähtynyt voi. Vaivaa hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi leivinliinan alla, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja nujerra hyvin. Jaa taikina kahteen palaan. Jaa molemmat palat 15 palaan. Muotoile joulupulliksi.

Kohota pellillä liinan alla.

Voitele keltuaisella ja koristele haluamallasi tavalla.

Paista joulupullia 225 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.

Tarjoa joulupullat heti lämpimänä tai pakasta ja tarjoa myöhemmin.

Vinkki!

Voit leipoa palat myös pyöreiksi pulliksi ja ottaa kaulitusta piparitaikinasta tähtimuotilla piparit pullien päälle. Voitele pullat ensin ja paina sitten piparitähdet pullien päälle.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä