Helpot katkarapukiekot

40 min
5
0

Helpot katkarapukiekot

Näyttävät ja helpot katkarapukiekot valmistuvat valmiista voitaikinasta ja herkullisesta täytteestä. Ylellisen näköiset suolapalat sopivat esimerkiksi pikkujoulupöytään.
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa

Täyte

  • 3/4 dlmakeaa chilikastiketta
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1/2 dlkapriksia
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 75 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli avattu taikina ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Voitele taikinalevy chilikastikkeella. Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut. Lisää levylle myös valutetut kaprikset, tilli sekä raastettu juusto. Rouhi päälle mustapippuria.

Rullaa levy napakaksi tangoksi. Leikkaa rulla ensin puoliksi ja sen jälkeen molemmat palat 8 osaan. Leikkaa jokainen pala vielä pituussuunnassa halki niin, että toinen pää jää ehjäksi. Käännä viipaleet limittäin ja nostele pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla.

Paista katkarapukiekot kypsiksi 225 asteessa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä