4(395)
Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Munaton
Kasvis
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h
Glögijuustokakku on joulun ihanin kakku! Hyödynnä pohjaan ylimääräiset piparkakut. Täyteläinen valkosuklaamousse on ihana makupari pipareille ja glögikiilteelle. Poimi glögijuustokakun resepti ja kurkkaa videolta vinkit glögi-juustokakun valmistukseen!
2.11.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 palaa
Glögijuustokakun piparkakkupohja
200 gpiparkakkuja
100 gvoita
Valkosuklaamousse
2 dlkuohukermaa
300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
150 gvalkosuklaata
1 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
4 kplliivatelehteä
2 rklsitruunamehua
Glögikiille
3 kplliivatelehteä
2 dlglögitiivistettä
1 dlvettä
Glögijuustokakun koristeluun
50 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Glögijuustokakku – ohje:

  1. Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.
  3. Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
  4. Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.
  5. Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
  6. Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa ½ dl glögitiiviste-vesi-seosta kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loput 2 ½ dl glögitiiviste-vesi-seosta. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
  7. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.
  8. Säilytä glögijuustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.
  9. Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki!

Jos etsit paistettavaa glögijuustokakkua, kurkkaa tämä resepti.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
43 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.