Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
4 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
4 h Glögijuustokakku on joulun ihanin kakku! Hyödynnä pohjaan ylimääräiset piparkakut. Täyteläinen valkosuklaamousse on ihana makupari pipareille ja glögikiilteelle. Poimi glögijuustokakun resepti ja kurkkaa videolta vinkit glögi-juustokakun valmistukseen!
MU
KA
4
Kuvat
Julkaistu 2.11.2017

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Reseptin ainekset (16 palaa)
Glögijuustokakun piparkakkupohja
- 200 gpiparkakkuja
- 100 gvoita
Valkosuklaamousse
- 2 dlkuohukermaa
- 300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
- 150 gvalkosuklaata
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 4 kplliivatelehteä
- 2 rklsitruunamehua
Glögikiille
- 3 kplliivatelehteä
- 2 dlglögitiivistettä
- 1 dlvettä
Glögijuustokakun koristeluun
- 50 gvalkosuklaata (rouhittuna)
Glögijuustokakku – ohje:
- Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
- Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.
- Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
- Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.
- Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
- Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa ½ dl glögitiiviste-vesi-seosta kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loput 2 ½ dl glögitiiviste-vesi-seosta. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
- Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.
- Säilytä glögijuustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.
- Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla.
Vinkki!
Jos etsit paistettavaa glögijuustokakkua, kurkkaa tämä resepti.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
Kotivinkki

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Kotivinkki

Kookos-glögijäädyke
Maku

Kahvikaisan paras taatelikakku
Maku

Mehevä viikunakakku
Kotivinkki

Paistettu piparijuustokakku
Maku

Jouluinen kakku
Maku

Kuohuviini-joulukakku aikuiseen makuun
Maku