Maku

Glögi-juustokakku

4 h 40 min
4.2
37

Glögi-juustokakku

MU
37
4.2
Glögi-juustokakku on joulun ihanin kakku! Hyödynnä pohjaan ylimääräiset piparkakut. Täyteläinen valkosuklaamousse on ihana makupari pipareille ja glögikiilteelle. Katso VIDEO, kuinka kakku valmistuu!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Piparkakkupohja

  • 200 gpiparkakkuja
  • 100 gvoita

Valkosuklaamousse

  • 2 dlkuohukermaa
  • 300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 150 gvalkosuklaata
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 rklsitruunamehua

Glögikiille

  • 3 kplliivatelehteä
  • 2 dlglögitiivistettä
  • 1 dlvettä

Koristeluun

  • 50 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Glögi-juustokakku valmistuu näin:

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.

Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.

Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa 1/2 dl valmista glögiä kattilaan. Kuumenna glögi kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Lisää liivateseokseen loput 2 1/2 dl glögiä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.

Säilytä glögi-juustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.

Koristele glögi-juustokakku rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki!

* Jos etsit paistettavaa glögi-juustokakkua, kurkkaa tämä Kotivinkin resepti.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä