Kotivinkki

Joulun värit ja maut samassa paketissa! Mausteinen glögijuustokakku valmistuu helposti uunissa

1 h 30 min
3.65
0

Mausteisen, uunissa kypsennettävän glögijuustokakun voi valmistaa hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa muutamankin päivän ennen tarjoilua. Kakku viimeistellään joulunpunaisella ja -makuisella siirapilla.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (12-15 palaa)

  • 200 gkaurakeksejä
  • 200 gpiparkakkuja
  • 200 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 600 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)
  • 25 gvoita sulatettuna
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlmaissitärkkelysjauhoja
  • 1 dlglögitiivistettä

Glögisiirappi

  • 2 dlglögitiivistettä
  • 1 dlsokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Mausteinen glögijuustokakku valmistuu näin:

  1. Aja keksit ja piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.
  3. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.
  4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta glögijuustokakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuositun hyydytettävän glögijuustokakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.65