Kotivinkki

Glögijuustokakku

1 h 30 min
3.8
0

Glögijuustokakku

Glögijuustokakku on yhtä aikaa taivaallisen makuinen ja kätevä. Uunissa kypsennetyn juustokakun voi valmistaa hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa muutamankin päivän ennen tarjoilua. Kakku viimeistellään joulunpunaisella ja kauniisti kiiltävällä glögisiirapilla.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12-15 palaa)

  • 200 gkaurakeksejä
  • 200 gpiparkakkuja
  • 200 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 600 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)
  • 25 gvoita sulatettuna
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlmaissitärkkelysjauhoja
  • 1 dlglögitiivistettä

Glögisiirappi

  • 2 dlglögitiivistettä
  • 1 dlsokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

1. Aja keksit ja piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.

4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta glögijuustokakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.

Amerikkalaistyyliseen juustokakkuun ei tule lainkaan kananmunaa, minkä vuoksi täyte on ihanan samettinen. Pohjan keksimuru on puoliksi piparkakkua ja puoliksi kaurakeksejä. Pelkistä piparkakuista valmistettu pohja olisi liian tuhti ja tiivis. Kakussa on glögiä juustomassan mausteena, mutta ihanin glögisyys tulee glögitiivisteestä kokoon keitetystä siirapista, jolla valmis kakku lopuksi kuorrutetaan. Jos etsit hyydytettävää glögijuustokakkua, kurkkaa tämä Maku-lehden resepti.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä