Maku

Kahvikaisan paras taatelikakku

1 h 40 min
KA
4.09
10

Kahvikaisan paras taatelikakku on joulunajan klassikko! Yllätä ystäväsi paketoimalla tämä kahvilla maustettu taatelikakku sellofaaniin ja nautiskele toinen kakku itse glögin kanssa.
Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (2 kpl)

Paras taatelikakku

  • 500 gkuivattuja taateleita
  • 6 dlkahvijuomaa
  • 4 dlsokeria
  • 400 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 kplmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 2 tlinkivääriä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Paras taatelikakku valmistuu näin:

  1. Paloittele taatelit ja pane ne kattilaan. Mittaa päälle vahva kahvijuoma sekä sokeri ja keitä miedolla lämmöllä soseeksi silloin tällöin sekoittaen.
  2. Paloittele rasva kuumaan soseeseen ja anna jäähtyä.
  3. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Jaa taikina kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista taatelikakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.09