Kahvikaisan taatelikakku

1 h 40 min
4
10

Kahvikaisan taatelikakku

Kahvikaisan taatelikakku on joulunajan klassikko! Yllätä ystäväsi paketoimalla tämä kahvilla maustettu taatelikakku sellofaaniin ja nautiskele toinen kakku itse glögin kanssa.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 500 gkuivattuja taateleita
  • 6 dlkahvijuomaa
  • 4 dlsokeria
  • 400 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 kplmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 2 tlinkivääriä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista Kahvikaisan taatelikakku näin:

Paloittele taatelit ja pane ne kattilaan. Mittaa päälle vahva kahvijuoma sekä sokeri ja keitä miedolla lämmöllä soseeksi silloin tällöin sekoittaen.

Paloittele rasva kuumaan soseeseen ja anna jäähtyä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa taikina kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista Kahvikaisan taatelikakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä