Maku

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään

1 h 45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 15 min
Taatelikakku on monelle joulun odotetuin kahvipöydän leivonnainen. Mehevä kakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään. Tällä ohjeella teet taatelikakun, joka valloittaa varmasti kaikkien sydämet!
KA
3.82
3
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (20 palaa)

Taatelikakku

  • 1 ps (200 g)pehmeitä taateleita
  • 2 dlvettä
  • 200 gvoita
  • 2 munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa

Vuoan voitelu

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl korppu- tai vehnäjauhoja
Tulosta

Taatelikakku leivotaan näin:

  1. Pilko taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä.
  2. Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu rasva ja anna sulaa taatelisoseen joukkoon.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateli-rasvaseos. Lisää ranskankerma.
  4. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
  5. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Kaada taatelikakun taikina vuokaan.
  6. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Viimeistele taatelikakku tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
3.82