Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään

Reseptin ainekset (20 palaa)
Taatelikakku
- 1 ps (200 g)pehmeitä taateleita
- 2 dlvettä
- 200 gvoita
- 2 munaa
- 2 dlsokeria
- 1 prk (150 g)ranskankermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
Vuoan voitelu
- 1 rkl voita
- 1 rkl korppu- tai vehnäjauhoja
Taatelikakku – ohje:
- Pilko taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä.
- Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu rasva ja anna sulaa taatelisoseen joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateli-rasvaseos. Lisää ranskankerma.
- Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Kaada taatelikakun taikina vuokaan.
- Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Viimeistele taatelikakku tomusokerilla.
Täydellinen taatelikakku on mehevä ja pehmeä
Taatelikakku saa ihanan makunsa ja mehevyytensä taatelipuun hedelmistä. Tiesitkö, että taatelit ovat kotoisin Lähi-idästä, jossa niistä on nautittu jo vuosituhansien ajan?
Perinteinen taatelikakku kuuluu olennaisena osana monen suomalaisen joulupöytään. Iso taatelikakku nostetaan pöytään jouluaterian jälkeen tai juhlapyhien kahvihetkillä.
Pehmeä taatelikakku valloittaa niin tuoksullaan kuin maullaan. Suosiota selittää osaltaan myös se, että monien muiden kahvikakkujen tapaan taatelikakku on helppo valmistaa. Kuten oheinen taatelikakun ohje kertoo, mehevä taatelikakku valmistuu alle parissa tunnissa ja tästäkin ajasta suurimman osan taatelikakku viettää uunissa paistumassa. Jos siis tavoitteenasi on nostaa tänä jouluna pöytään maailman paras taatelikakku, ota kokeiluun oheinen taatelikakkuresepti ja ylläty!
Mikä on paras taatelikakku? Kokeile vaikkapa näitä!
Jos perinteinen taatelikakku kaipaa mielestäsi hieman uusia vivahteita, löytyy meiltä yksi jos toinenkin hieman erilainen taatelikakun ohje, joita suosittelemme kokeilemaan. Ja luonnollisesti reseptiarkistoistamme löytyy myös gluteeniton taatelikakku.
- Kokeile valmistaa vaikkapa herkullinen kahvilla maustettu taatelikakku tai kuorrutettu taatelikakku.
- Tai miltä kuulostaisi suklaa-taatelikakku, mausteinen taateli-muscovadokakku, vaalea taatelikakku tai vaikkapa punssi taatelikakku
- Perinteinen taatelikakku voidaan valmistaa myös ilman sokeria, jolloin syntyy yllättävän toimiva sokeriton taatelikakku.
- Tämä täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla .
- Kokeilemisen arvoisia ovat myös näppärät minikokoiset taatelikakut ja yhden kulhon taatelikakku.
- Ja appelsiini-taatelikakku suorastaan kruunaa joulun kahvipöydän.







