Taatelikakku saa ihanan makunsa ja mehevyytensä taatelipuun hedelmistä. Tiesitkö, että taatelit ovat kotoisin Lähi-idästä, jossa niistä on nautittu jo vuosituhansien ajan?
Perinteinen taatelikakku kuuluu olennaisena osana monen suomalaisen joulupöytään. Iso taatelikakku nostetaan pöytään jouluaterian jälkeen tai juhlapyhien kahvihetkillä.
Pehmeä taatelikakku valloittaa niin tuoksullaan kuin maullaan. Suosiota selittää osaltaan myös se, että monien muiden kahvikakkujen tapaan taatelikakku on helppo valmistaa. Kuten oheinen taatelikakun ohje kertoo, mehevä taatelikakku valmistuu alle parissa tunnissa ja tästäkin ajasta suurimman osan taatelikakku viettää uunissa paistumassa. Jos siis tavoitteenasi on nostaa tänä jouluna pöytään maailman paras taatelikakku, ota kokeiluun oheinen taatelikakkuresepti ja ylläty!
Jos perinteinen taatelikakku kaipaa mielestäsi hieman uusia vivahteita, löytyy meiltä yksi jos toinenkin hieman erilainen taatelikakun ohje, joita suosittelemme kokeilemaan. Ja luonnollisesti reseptiarkistoistamme löytyy myös gluteeniton taatelikakku.