Vaalea taatelikakku

1 h 25 min
4
0

Vaalea taatelikakku

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Taatelihillo

  • 200 gkuivattuja taateleita
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlviiden hedelmän mehua

Kakkutaikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN55 min

Pilko taatelit (poista kivet tarvittaessa) ja pane ne kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta pehmeiksi. Siirrä kattila sivuun ja mehu taateleiden päälle. Anna jäähtyä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka. Mittaa huoneenlämpöiset kakkutaikinan aineet yleiskoneen kulhoon ja vatkaa täydellä teholla 5 minuuttia. Tai vatkaa vastaavat aineet tilavassa kulhossa sähkövatkaimella. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä taatelihillo taikinan päälle. Kaada loput kakkutaikinasta taatelihillon päälle.

Paista taatelikakkua uunissa 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun tikku on kuiva ja puhdas taatelikakkuun pistämisen jälkeen, on kakku kypsä. Kumoa hiukan jäähtynyt vaalea taatelikakku tarjoiluvadille.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä