Vaalea taatelikakku
1 h 25 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
55 minVaalea taatelikakku on perinteisen version pikkuserkku. Kokeile tuunattua reseptiä ja ihastu!
4.3
Teksti
Julkaistu: 20.7.2005

Vaalea taatelikakku
Reseptin ainekset (25 palaa)
Taatelihillo
- 200 gkuivattuja taateleita
- 1 dlvettä
- 1/2 dlviiden hedelmän mehua
Kakkutaikina
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 4 kplmunaa
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
Vaalea taatelikakku valmistuu näin:
- Pilko taatelit (poista kivet tarvittaessa) ja pane ne kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta pehmeiksi. Siirrä kattila sivuun ja mehu taateleiden päälle. Anna jäähtyä.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka. Mittaa huoneenlämpöiset kakkutaikinan aineet yleiskoneen kulhoon ja vatkaa täydellä teholla 5 minuuttia. Tai vatkaa vastaavat aineet tilavassa kulhossa sähkövatkaimella. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä taatelihillo taikinan päälle. Kaada loput kakkutaikinasta taatelihillon päälle.
- Paista taatelikakkua uunissa 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun tikku on kuiva ja puhdas taatelikakkuun pistämisen jälkeen, on kakku kypsä. Kumoa hiukan jäähtynyt vaalea taatelikakku tarjoiluvadille.
Vinkki!
Kokeile myös huippumehevän, perinteisen taatelikakun reseptiä!

Yhden kulhon munaton taatelikakku
Maku

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
Kotivinkki

Sokeriton taatelikakku, joka valmistuu myös ilman jauhoja – katso resepti!
Maku

Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio
Kotivinkki

Kahvikaisan paras taatelikakku
Maku

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku