4,4(7)
Vaalea taatelikakku
1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min
Vaalea taatelikakku on perinteisen version pikkuserkku. Kokeile tuunattua reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset 25 palaa
Taatelihillo
200 gkuivattuja taateleita
1 dlvettä
1/2 dlviiden hedelmän mehua
Kakkutaikina
200 gvoita
2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
4 kplmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta

Vaalea taatelikakku – ohje:

  1. Pilko taatelit (poista kivet tarvittaessa) ja pane ne kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta pehmeiksi. Siirrä kattila sivuun ja mehu taateleiden päälle. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka. Mittaa huoneenlämpöiset kakkutaikinan aineet yleiskoneen kulhoon ja vatkaa täydellä teholla 5 minuuttia. Tai vatkaa vastaavat aineet tilavassa kulhossa sähkövatkaimella. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä taatelihillo taikinan päälle. Kaada loput kakkutaikinasta taatelihillon päälle.
  3. Paista taatelikakkua uunissa 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun tikku on kuiva ja puhdas taatelikakkuun pistämisen jälkeen, on kakku kypsä. Kumoa hiukan jäähtynyt vaalea taatelikakku tarjoiluvadille.

Vinkki!

Kokeile valmistaa myös perinteinen huippumehevä taatelikakku.

Kommentoi »