Maku

Vaalea taatelikakku

1 h 25 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Vaalea taatelikakku on perinteisen version pikkuserkku. Kokeile tuunattua reseptiä ja ihastu!
4.3
0
Julkaistu: 20.7.2005


Ainekset (25 palaa)

Taatelihillo

  • 200 gkuivattuja taateleita
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlviiden hedelmän mehua

Kakkutaikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
Tulosta

Vaalea taatelikakku valmistuu näin:

  1. Pilko taatelit (poista kivet tarvittaessa) ja pane ne kattilaan. Kaada vesi päälle ja hauduta pehmeiksi. Siirrä kattila sivuun ja mehu taateleiden päälle. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka. Mittaa huoneenlämpöiset kakkutaikinan aineet yleiskoneen kulhoon ja vatkaa täydellä teholla 5 minuuttia. Tai vatkaa vastaavat aineet tilavassa kulhossa sähkövatkaimella. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä taatelihillo taikinan päälle. Kaada loput kakkutaikinasta taatelihillon päälle.
  3. Paista taatelikakkua uunissa 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun tikku on kuiva ja puhdas taatelikakkuun pistämisen jälkeen, on kakku kypsä. Kumoa hiukan jäähtynyt vaalea taatelikakku tarjoiluvadille.

Vinkki!

Kokeile myös huippumehevän, perinteisen taatelikakun reseptiä!

Kommentoi »