4,3(4)
Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?
Kasvis
3 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 2 h
Täydellinen taatelikakku paistuu Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella. Kakussa maistuvat täyteläinen taateli, viettelevä lakritsi, syvä suklaa ja kirpsakka klementiini. Kakku saa päälleen kuorrutteen ja kermahunnun.
14.12.2021
 |
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
200 gtaateleita
2 dlvettä
200 gvoita
2munaa
2 dltummaa sokeria
¼ tlsuolaa
2 tlleivinjauhetta
2½ dlvehnäjauhoja
½ dlkaakaojauhetta
1½ dlturkkilaista jogurttia
Lakukinuski
2 dlkuohukermaa
2 dlfariinisokeria
1–2 rklraakalakritsijauhetta
Maustettu kermavaahto
2 dlvispikermaa
2–3 tlklementiinin kuoriraastetta
1 tlvaniljasokeria
Koristelu
piparkakkutaikinaa

Täydellinen taatelikakku leivotaan näin:

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka tai vuoraa vuoka leivin­paperilla.
  2. Pane taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi kuumaan seokseen ja anna voin sulaa. Jätä seos jäähtymään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
  8. Nosta kakku uunista ja jätä noin 5–10 minuutiksi vuokaan. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
  9. Valmista lakukinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta lopuksi raakalakujauheella.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto klementiinin kuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
  11. Nosta jäähtynyt taatelikakku tarjoilualustalle. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Koristele kakku pipareilla tai pienillä piparitaloilla.

Vinkit!

  • Voit testata kinuskin valmistumista tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa, kinuski ei ole valmista, ja jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
  • Halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen silloin lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo