Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?
3 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
2 h Täydellinen taatelikakku paistuu Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella. Kakussa maistuvat täyteläinen taateli, viettelevä lakritsi, syvä suklaa ja kirpsakka klementiini. Kakku saa päälleen kuorrutteen ja kermahunnun.
KA
4
Kuvat
Julkaistu 14.12.2021

Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?
Reseptin ainekset (10–12 annosta)
Pohja
- 200 gtaateleita
- 2 dlvettä
- 200 gvoita
- 2munaa
- 2 dltummaa sokeria
- ¼ tlsuolaa
- 2 tlleivinjauhetta
- 2½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlkaakaojauhetta
- 1½ dlturkkilaista jogurttia
Lakukinuski
- 2 dlkuohukermaa
- 2 dlfariinisokeria
- 1–2 rklraakalakritsijauhetta
Maustettu kermavaahto
- 2 dlvispikermaa
- 2–3 tlklementiinin kuoriraastetta
- 1 tlvaniljasokeria
Koristelu
- piparkakkutaikinaa
Täydellinen taatelikakku leivotaan näin:
- Voitele halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Pane taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi kuumaan seokseen ja anna voin sulaa. Jätä seos jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää muna-sokerivaahtoon jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
- Nosta kakku uunista ja jätä noin 5–10 minuutiksi vuokaan. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
- Valmista lakukinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta lopuksi raakalakujauheella.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto klementiinin kuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
- Nosta jäähtynyt taatelikakku tarjoilualustalle. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Koristele kakku pipareilla tai pienillä piparitaloilla.
Vinkit!
- Voit testata kinuskin valmistumista tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa, kinuski ei ole valmista, ja jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
- Halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen silloin lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.

Kuorrutettu taatelikakku – rosmariinilla ja rommilla kruunattu jouluherkku vie kielen mennessään
Meillä kotona

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Matcha-valkosuklaakuorrutettu taatelikakku – perinteinen joululeivonnainen saa uutta twistiä valloittavan vihreästä kuorrutteesta
Meillä kotona

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku

Taateli-suklaakakku – unelmaherkku, joka lumoaa vastustamattomalla makumaailmallaan
Maku

Taatelitäytekakku – joulun täyteläisin herkku tihkuu toffeeta ja pähkinöitä
Meillä kotona

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
Kotivinkki

Pala talvista maisemaa! Leivo perinteinen taatelikakku peltiversiona – taateli-kookospaloja koristavat marmeladikuuset
Kotivinkki