Unelmien Talo&Koti

Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?

3 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Täydellinen taatelikakku paistuu Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella. Kakussa maistuvat täyteläinen taateli, viettelevä lakritsi, syvä suklaa ja kirpsakka klementiini. Kakku saa päälleen kuorrutteen ja kermahunnun.
KA
4
0
Julkaistu: 14.12.2021


Ainekset (10–12 annosta)

Pohja

  • 200 gtaateleita
  • 2 dlvettä
  • 200 gvoita
  • 2munaa
  • 2 dltummaa sokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • 1½ dlturkkilaista jogurttia

Lakukinuski

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1–2 rklraakalakritsijauhetta

Maustettu kermavaahto

  • 2 dlvispikermaa
  • 2–3 tlklementiinin kuoriraastetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • piparkakkutaikinaa
Tulosta

Täydellinen taatelikakku leivotaan näin:

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka tai vuoraa vuoka leivin­paperilla.
  2. Pane taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi kuumaan seokseen ja anna voin sulaa. Jätä seos jäähtymään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
  8. Nosta kakku uunista ja jätä noin 5–10 minuutiksi vuokaan. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
  9. Valmista lakukinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta lopuksi raakalakujauheella.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto klementiinin kuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
  11. Nosta jäähtynyt taatelikakku tarjoilualustalle. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Koristele kakku pipareilla tai pienillä piparitaloilla.

Vinkit!

  • Voit testata kinuskin valmistumista tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa, kinuski ei ole valmista, ja jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
  • Halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen silloin lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.
Kommentoi »