


Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?
3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min
Täydellinen taatelikakku paistuu Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella. Kakussa maistuvat täyteläinen taateli, viettelevä lakritsi, syvä suklaa ja kirpsakka klementiini. Kakku saa päälleen kuorrutteen ja kermahunnun.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
200 g
taateleita
2 dl
vettä
200 g
voita
2
munaa
2 dl
tummaa sokeria
¼ tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1½ dl
turkkilaista jogurttia
Lakukinuski
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1–2 rkl
raakalakritsijauhetta
Maustettu kermavaahto
2 dl
vispikermaa
2–3 tl
klementiinin kuoriraastetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu
piparkakkutaikinaa
Täydellinen taatelikakku leivotaan näin:
- Voitele halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Pane taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi kuumaan seokseen ja anna voin sulaa. Jätä seos jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää muna-sokerivaahtoon jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
- Nosta kakku uunista ja jätä noin 5–10 minuutiksi vuokaan. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
- Valmista lakukinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta lopuksi raakalakujauheella.
- 10Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto klementiinin kuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
- 11Nosta jäähtynyt taatelikakku tarjoilualustalle. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Koristele kakku pipareilla tai pienillä piparitaloilla.
Vinkit!
- Voit testata kinuskin valmistumista tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa, kinuski ei ole valmista, ja jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
- Halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen silloin lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat