Maku

Sokeriton ja jauhoton taatelikakku

1 h
SO
5
0

Mantelinen taatelikakku on jauhottomuudessaan kaikkea muuta kuin kuiva kahvikakku. Mausteet antavat oman jouluisen ripauksensa.
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (12 viipaletta)

  • 250 gpehmeitä, tuoreita taateleita (tai kuivattuja, pehmeitä)
  • 1/2 dlkahvijuomaa (vahvaa)
  • 100 gmantelijauhetta
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 1,5 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlpomeranssinkuorta
  • 1/4 tlinkiväärijauhetta
  • 3 kplkananmuna
  • 50 gtummaa suklaata

Vuoan voiteluun

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklmantelijauhetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Poista kivet tuoretaateleista tai, jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä kahvissa ainakin kaksi tuntia. Käytä taateleista 200 grammaa soseeseen ja säästä loput sattumiksi (näitä ei siis tarvitse liottaa edes jos käytät kuivattuja). Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Lisää kahvi joukkoon, pyöräytä vielä tasaiseksi seokseksi.

Paloittele suklaa ja taatelisattumat. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet yhteen, myös suklaa ja taatelisattumat. Vatkaa kananmunat puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeiksi (noin 3 minuuttia). Lisää kananmunat taateliseokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi niin, ettei kuohkeus katoa. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

Voitele öljyllä pienehkö kuivakakkuvuoka (vetoisuus n. 1 litra) ja halutessasi jauhota mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa. Peitä kakku foliolla ja laske alatasolle, jos pohja saa liikaa väriä.

Kumoa valmis taatelikakku lautaselle. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria tai kookosjauhoja lumihunnuksi.

Käytä vain pehmeitä taateleita tähän kakkuun (ei puristettua kuutiota), niin saat helpommin tasaista sosetta.

MITÄ PIDIT?
5