Maku

Mausteinen taateli-muscovadokakku

1 h 35 min
4.33
0

Tumma muscovadosokeri ja jouluiset mausteet, kaneli, kardemumma ja neilikka kruunaavat mausteisen taatelikakun makumaailman. Tässä on myös täydellinen lahjakakku, joka vain paranee vetäytyessään muutaman päivän ajan.
Tulosta
Teksti Baking Instinct
Kuvat Sami Repo

Ainekset (20 viipaletta)

Taikina

  • 250 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 3 dlsokeria
  • 4 kplkananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Taateliseos

  • 250 gkuivattuja taateleita
  • 1 dlvettä
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Mausteinen taateli-muscovadokakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Valmista ensin taateliseos. Silppua kuivatut taatelit ja tarkista, että niissä ei ole kiviä.
  3. Mittaa kattilaan taatelit, vesi ja muscovadosokeri. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää tarvittessa tilkka vettä.
  4. Lisää taateliseokseen lopuksi mausteet ja nosta kattila pois levyltä.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
  6. Yhdistä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kuohukerman kanssa.
  7. Kääntele taikinaan lopuksi jäähtynyt taateliseos. Taateliseoksen ei tarvitse sekoittua tasaisesti vaan taikinaan saa jäädä sattumia.
  8. Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuudeltaan noin 1 1/2 l). Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  9. Paista kakkua uunin alatasolla 45–60 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla.
  10. Kumoa taateli-muscovadokakku kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Tarjoa mieluiten seuraavana päivänä, jolloin kakun maut ovat ehtineet syventyä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen, supermehevän taatelikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.33