Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Pieni taatelikakku sopii ison sijasta joko herkkulahjaksi tai joulupöytään! Tällä reseptillä valmistuu 12 minikokoista kakkua.

21.12.2015
Reseptin ainekset
12 kpl
Pieni taatelikakku
200 g
voita
250 g
kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
2 dl
munaa
200 g
kermaviiliä
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
Lisäksi
korppujauhoja
voita (voiteluun)
tomusokeria (pinnalle)

Pienet taatelikakut valmistuvat näin:

  1. Ota voi, kermaviili ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja taatelit, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja sauvasekoittimella vielä sileäksi huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri.
  3. Anna seoksen hieman jäähtyä, sekoita siihen sitten pehmeä voi, munat yksi kerrallaan ja kermaviili.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  5. Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli, siivilöi taikinan sekaan. Sekoita jauhot huolellisesti märkien aineiden sekaan. Taikina on kuohkeaa mutta paksuhkoa.
  6. Jaa taikina joko voideltuihin ja korppujauhotettuihin minikokoisiin vuokiin tai yhteen 2-litraiseen kakkuvuokaan.
  7. Paista pieniä taatelikakkuja uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku tuntuu koskiessa kimmoisalta. Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  8. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt