4,6(5)
Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Pieni taatelikakku sopii ison sijasta joko herkkulahjaksi tai joulupöytään! Tällä reseptillä valmistuu 12 minikokoista kakkua.
21.12.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Pieni taatelikakku
200 gvoita
250 gkivettömiä taateleita
2 dlvettä
1 dlsokeria
2 dlmunaa
200 gkermaviiliä
4 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
1 tlkanelia
Lisäksi
korppujauhoja
voita (voiteluun)
tomusokeria (pinnalle)

Pienet taatelikakut valmistuvat näin:

  1. Ota voi, kermaviili ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja taatelit, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja sauvasekoittimella vielä sileäksi huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri.
  3. Anna seoksen hieman jäähtyä, sekoita siihen sitten pehmeä voi, munat yksi kerrallaan ja kermaviili.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  5. Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli, siivilöi taikinan sekaan. Sekoita jauhot huolellisesti märkien aineiden sekaan. Taikina on kuohkeaa mutta paksuhkoa.
  6. Jaa taikina joko voideltuihin ja korppujauhotettuihin minikokoisiin vuokiin tai yhteen 2-litraiseen kakkuvuokaan.
  7. Paista pieniä taatelikakkuja uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku tuntuu koskiessa kimmoisalta. Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  8. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo