


Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Pieni taatelikakku sopii ison sijasta joko herkkulahjaksi tai joulupöytään! Tällä reseptillä valmistuu 12 minikokoista kakkua.
Reseptin ainekset
12 kpl
Pieni taatelikakku
200 g
voita
250 g
kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
2 dl
munaa
200 g
kermaviiliä
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
Lisäksi
korppujauhoja
voita (voiteluun)
tomusokeria (pinnalle)
Pienet taatelikakut valmistuvat näin:
- Ota voi, kermaviili ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
- Mittaa kattilaan vesi ja taatelit, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja sauvasekoittimella vielä sileäksi huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri.
- Anna seoksen hieman jäähtyä, sekoita siihen sitten pehmeä voi, munat yksi kerrallaan ja kermaviili.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli, siivilöi taikinan sekaan. Sekoita jauhot huolellisesti märkien aineiden sekaan. Taikina on kuohkeaa mutta paksuhkoa.
- Jaa taikina joko voideltuihin ja korppujauhotettuihin minikokoisiin vuokiin tai yhteen 2-litraiseen kakkuvuokaan.
- Paista pieniä taatelikakkuja uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku tuntuu koskiessa kimmoisalta. Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
- Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat