Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minPieni taatelikakku sopii ison sijasta joko herkkulahjaksi tai joulupöytään! Tällä reseptillä valmistuu 12 minikokoista kakkua.
4.6
Kuvat
Julkaistu 21.12.2015

Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena
Reseptin ainekset (12 kpl)
Pieni taatelikakku
- 200 gvoita
- 250 gkivettömiä taateleita
- 2 dlvettä
- 1 dlsokeria
- 2 dlmunaa
- 200 gkermaviiliä
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlruokasoodaa
- 1 tlkanelia
Lisäksi
- korppujauhoja
- voita (voiteluun)
- tomusokeria (pinnalle)
Pienet taatelikakut valmistuvat näin:
- Ota voi, kermaviili ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
- Mittaa kattilaan vesi ja taatelit, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja sauvasekoittimella vielä sileäksi huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri.
- Anna seoksen hieman jäähtyä, sekoita siihen sitten pehmeä voi, munat yksi kerrallaan ja kermaviili.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli, siivilöi taikinan sekaan. Sekoita jauhot huolellisesti märkien aineiden sekaan. Taikina on kuohkeaa mutta paksuhkoa.
- Jaa taikina joko voideltuihin ja korppujauhotettuihin minikokoisiin vuokiin tai yhteen 2-litraiseen kakkuvuokaan.
- Paista pieniä taatelikakkuja uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku tuntuu koskiessa kimmoisalta. Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
- Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!