Maku

Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Pieni taatelikakku sopii ison sijasta joko herkkulahjaksi tai joulupöytään! Tällä reseptillä valmistuu 12 minikokoista kakkua.
4.6
2
Julkaistu 21.12.2015


Reseptin ainekset (12 kpl)

Pieni taatelikakku

  • 200 gvoita
  • 250 gkivettömiä taateleita
  • 2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlmunaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia

Lisäksi

  • korppujauhoja
  • voita (voiteluun)
  • tomusokeria (pinnalle)
Tulosta

Pienet taatelikakut valmistuvat näin:

  1. Ota voi, kermaviili ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja taatelit, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja sauvasekoittimella vielä sileäksi huolellisesti. Sekoita joukkoon sokeri.
  3. Anna seoksen hieman jäähtyä, sekoita siihen sitten pehmeä voi, munat yksi kerrallaan ja kermaviili.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  5. Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli, siivilöi taikinan sekaan. Sekoita jauhot huolellisesti märkien aineiden sekaan. Taikina on kuohkeaa mutta paksuhkoa.
  6. Jaa taikina joko voideltuihin ja korppujauhotettuihin minikokoisiin vuokiin tai yhteen 2-litraiseen kakkuvuokaan.
  7. Paista pieniä taatelikakkuja uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku tuntuu koskiessa kimmoisalta. Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  8. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki!

2 kommenttia