Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän

1 h 30 min

Appelsiini-taatelikakku antaa joulun klassikkokakulle uuden säväyksen. Aromikas kakku on näyttävä, kun sen koristelee tomusokerilla.

4.11.2014
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Appelsiini-taatelikakku
250 g
kivettömiä taateleita
3 dl
appelsiinimehua
1 ½ dl
ruokosokeria
200 g
voita tai margariinia
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
rasvaa vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tomusokeria

Appelsiini-taatelikakku – ohje:

  1. Paloittele taatelit pikkupaloiksi ja laita ne kattilaan. Kaada taatelien päälle appelsiinimehu ja sokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.
  2. Sekoita voi tai margariini kuumaan soseeseen ja jäähdytä seos.
  3. Lisää kananmunat taateliseokseen yksitellen, koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 20 senttiä. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Koristele appelsiini-taatelikakku halutessasi tomusokerilla. Aseta kakkupaperi kakun päälle, ripottele tomusokeria kakun päälle ja poista kakkupaperi varovasti.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt