Kotivinkki

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän

1 h 30 min
1
0

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän

Appelsiinilla maustettu taatelikakku antaa joulun klassikkokakulle uuden säväyksen. Aromikas kakku on näyttävä, kun sen koristelee tomusokerilla.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 250 gkivettömiä taateleita
  • 3 dlappelsiinimehua
  • 1 ½ dlruokosokeria
  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  • (tomusokeria)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Appelsiini-taatelikakku valmistuu näin:

1. Paloittele taatelit pikkupaloiksi ja laita ne kattilaan. Kaada taatelien päälle appelsiinimehu ja sokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.

2. Sekoita voi tai margariini kuumaan soseeseen ja jäähdytä seos.

3. Lisää kanamunat taateliseokseen yksitellen, koko ajan vatkaten.

4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 20 senttiä. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes kakku on  kypsä. Koristele appelsiini-taatelikakku halutessasi tomusokerilla. Aseta kakkupaperi kakun päälle, ripottele tomusokeria kakun päälle ja poista kakkupaperi varovasti.

Vinkki!

Kostuta taatelikakku 1 dl:lla appelsiinimehua tai 1 dl:lla konjakkia. Pistele kakkuun reikiä vaikka puisella grillitikulla ja valuta reikiin mehua tai konjakkia.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä