Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen
Appelsiini-taatelikakku antaa joulun klassikkokakulle uuden säväyksen. Aromikas kakku on näyttävä, kun sen koristelee tomusokerilla.

Reseptin ainekset 8–10 annosta
Appelsiini-taatelikakku
250 gkivettömiä taateleita
3 dlappelsiinimehua
1 ½ dlruokosokeria
200 gvoita tai margariinia
2kananmunaa
3 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
rasvaa vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tomusokeria
Appelsiini-taatelikakku – ohje:
- Paloittele taatelit pikkupaloiksi ja laita ne kattilaan. Kaada taatelien päälle appelsiinimehu ja sokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.
- Sekoita voi tai margariini kuumaan soseeseen ja jäähdytä seos.
- Lisää kananmunat taateliseokseen yksitellen, koko ajan vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 20 senttiä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Koristele appelsiini-taatelikakku halutessasi tomusokerilla. Aseta kakkupaperi kakun päälle, ripottele tomusokeria kakun päälle ja poista kakkupaperi varovasti.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!