3,5(20)
Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen
Appelsiini-taatelikakku antaa joulun klassikkokakulle uuden säväyksen. Aromikas kakku on näyttävä, kun sen koristelee tomusokerilla.
Julkaistu 4.11.2014
Kotivinkki
Reseptin ainekset 8–10 annosta
Appelsiini-taatelikakku
250 gkivettömiä taateleita
3 dlappelsiinimehua
1 ½ dlruokosokeria
200 gvoita tai margariinia
2kananmunaa
3 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
rasvaa vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tomusokeria

Appelsiini-taatelikakku – ohje:

  1. Paloittele taatelit pikkupaloiksi ja laita ne kattilaan. Kaada taatelien päälle appelsiinimehu ja sokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.
  2. Sekoita voi tai margariini kuumaan soseeseen ja jäähdytä seos.
  3. Lisää kananmunat taateliseokseen yksitellen, koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 20 senttiä. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Koristele appelsiini-taatelikakku halutessasi tomusokerilla. Aseta kakkupaperi kakun päälle, ripottele tomusokeria kakun päälle ja poista kakkupaperi varovasti.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

Kommentoi »