Kuorrutettu taatelikakku – rosmariinilla ja rommilla kruunattu jouluherkku vie kielen mennessään

1 h 30 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Kuorrutettu taatelikakku on todellinen makuparien ilosanoma. Taateli, aromaattisen yrttinen rosmariinikuorrute sekä rommi sopivat täydellisesti yhteen. Tämä kakku on leivottava uudestaan myös seuraavana jouluna!
KA
4.2
0
Julkaistu: 10.12.2021


Reseptin ainekset (15 annosta)

Taatelikakku

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 100 g kuivattuja luumuja
  • 1 ¼ dl vettä
  • 1 dl rommia
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 200 g voita
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 2–3 rosmariinin oksaa
  • 3 dltomusokeria
Tulosta

Kuorrutettu taatelikakku leivotaan näin:

  1. Keitä taatelit, vesi ja rommi tasaiseksi massaksi. Jäähdytä.
  2. Voitele tilavuudeltaan vähintään 1,5 litran kakkuvuoka. Jauhota se korppujauholla.
  3. Vatkaa fariinisokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
  4. Kääntele joukkoon kuivat aineet ja lopuksi jäähtynyt taatelimassa sekä pieniksi pilkotut luumut.
  5. Kaada massa vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia, uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla ja anna kypsän kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
  6. Valmista kuorrute: Sulata voi kattilassa ja lisää rosmariinin oksat. Paahda voita keskisuurella lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes väri muuttuu paahteisen ruskeaksi. Poimi rosmariinin oksat pois ja jäähdytä voi.
  7. Sekoita jäähdytetty voi ja tomusokeri keskenään paksuksi, juoksevaksi massaksi ja kaada jäähdytetyn kakun päälle. Koristele rosmariinin oksilla.
Kommentoi »