


Kuorrutettu taatelikakku – rosmariinilla ja rommilla kruunattu jouluherkku vie kielen mennessään
1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min
Kuorrutettu taatelikakku on todellinen makuparien ilosanoma. Taateli, aromaattisen yrttinen rosmariinikuorrute sekä rommi sopivat täydellisesti yhteen. Tämä kakku on leivottava uudestaan myös seuraavana jouluna!
Reseptin ainekset
15 annosta
Taatelikakku
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
100 g
kuivattuja luumuja
1 ¼ dl
vettä
1 dl
rommia
1 ½ dl
fariinisokeria
200 g
voita
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
Kuorrute
100 g
voita
2–3
rosmariinin oksaa
3 dl
tomusokeria
Kuorrutettu taatelikakku – ohje:
- Keitä taatelit, vesi ja rommi tasaiseksi massaksi. Jäähdytä.
- Voitele tilavuudeltaan vähintään 1,5 litran kakkuvuoka. Jauhota se korppujauholla.
- Vatkaa fariinisokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
- Kääntele joukkoon kuivat aineet ja lopuksi jäähtynyt taatelimassa sekä pieniksi pilkotut luumut.
- Kaada massa vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia, uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla ja anna kypsän kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Valmista kuorrute: Sulata voi kattilassa ja lisää rosmariinin oksat. Paahda voita keskisuurella lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes väri muuttuu paahteisen ruskeaksi. Poimi rosmariinin oksat pois ja jäähdytä voi.
- Sekoita jäähdytetty voi ja tomusokeri keskenään paksuksi, juoksevaksi massaksi ja kaada jäähdytetyn kakun päälle. Koristele rosmariinin oksilla.
Kurkkaa myös kuinka valmistuu perinteinen mehevä taatelikakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat