3,4(8)
Yhden kulhon munaton taatelikakku
munaton
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Tämä munaton taatelikakku valmistuu ennätysnopeasti yhdessä kulhossa ja säilyttää mehevyytensä useita päiviä.
Julkaistu 18.12.2014
Maku
Reseptin ainekset 6 palaa
Munaton taatelikakku
100 gpehmeitä, tuoreita taateleita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlruokasoodaa
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 dlfariinisokeria
3/4 dlsokeria
1/2 tlvaniljasokeria
ripaus 0suolaa
200 gkermaviiliä
1/2 dlrypsiöljyä
Kuorrute
1 dltomusokeria
1 rklvettä
1 tl(rommia tai likööriä)

Munaton taatelikakku – ohje:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kevyesti pieni kahvikakkuvuoka. Voit käyttää esimerkiksi pientä rengasvuokaa.
  2. Hienonna taatelit. Sekoita kulhossa vispilällä taatelit, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja rypsiöljy. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
  4. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria, kunnes koostumus on sopivan juokseva. Lisää rommia tai likööriä maun mukaan. Levitä kuorrute veitsellä taatelikakun päälle.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

2 kommenttia