Maku

Yhden kulhon taatelikakku

40 min
4
2

Yhden kulhon taatelikakku

Tämä taatelikakku valmistuu ennätysnopeasti yhdessä kulhossa ja säilyttää mehevyytensä useita päiviä. Kakku on kananmunaton.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

Taatelikakku

  • 100 gpehmeitä, tuoreita taateleita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • ripaus 0suolaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Kuorrute

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 1 tl(rommia tai likööriä)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kevyesti pieni kahvikakkuvuoka. Voit käyttää esimerkiksi pientä rengasvuokaa.

Hienonna taatelit. Sekoita kulhossa vispilällä taatelit, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja rypsiöljy. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria, kunnes koostumus on sopivan juokseva. Lisää rommia tai likööriä maun mukaan. Levitä kuorrute veitsellä kakun päälle.

Vinkki!

Voit tehdä kakun kaksinkertaisena suureen rengasvuokaan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä