


Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suklaa-taatelikakku on rakastetun jouluklassikon supermehevä suklainen versio, jonka kruunaa upea marmorointi. Kaiken lisäksi kakku on gluteeniton, sillä se leivotaan mantelijauhoilla. Leivo ja ihastu!
Reseptin ainekset
16–20 annosta
Taikina
250 g
kuivattuja taateleita
1 dl
vettä
1 dl
tummaa rommia
2 dl
fariinisokeria
150 g
voita
200 g
tummaa suklaata
3
munaa
3 1/2 dl
mantelijauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
jauhettua neilikkaa
1/4 tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhoja
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata
100 g
valkosuklaata
Suklaa-taatelikakku – ohje:
- Mittaa silputut taatelit, vesi ja rommi kattilaan. Hauduta taatelit keskilämmöllä pehmeiksi, viitisen minuuttia. Lisää sokeri ja voi ja anna voin sulaa.
- Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa ja lisää se taikinaan.
- Sekoita mukaan munat ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 l) mantelijauhoilla.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna suklaa-taatelikakun jäähtyä ja kumoa se sitten. Kuorruta vasta jäähtyneenä.
- Sulata paloiteltu tumma ja valkoinen suklaa erillisissä kulhoissa mikrossa, miedolla teholla ja välillä sekoittaen.
- Yhdistä suklaat toisiinsa mutta älä sekoita. Seos saa jäädä marmoroituneeksi. Valuta sula suklaa suklaa-taatelikakun päälle. Anna kovettua ennen tarjoamista.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat