3,9(125)
Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Gluteeniton
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Suklaa-taatelikakku on rakastetun jouluklassikon supermehevä suklainen versio, jonka kruunaa upea marmorointi. Kaiken lisäksi kakku on gluteeniton, sillä se leivotaan mantelijauhoilla. Leivo ja ihastu!
23.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
16–20 annosta
Taikina
250 gkuivattuja taateleita
1 dlvettä
1 dltummaa rommia
2 dlfariinisokeria
150 gvoita
200 gtummaa suklaata
3munaa
3 1/2 dlmantelijauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tljauhettua neilikkaa
1/4 tlsuolaa
Vuoan voitelu
1 rklvoita
1 rklmantelijauhoja
Kuorrutus
100 gtummaa suklaata
100 gvalkosuklaata

Suklaa-taatelikakku – ohje:

  1. Mittaa silputut taatelit, vesi ja rommi kattilaan. Hauduta taatelit keskilämmöllä pehmeiksi, viitisen minuuttia. Lisää sokeri ja voi ja anna voin sulaa.
  2. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa ja lisää se taikinaan.
  3. Sekoita mukaan munat ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 l) mantelijauhoilla.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Anna suklaa-taatelikakun jäähtyä ja kumoa se sitten. Kuorruta vasta jäähtyneenä.
  7. Sulata paloiteltu tumma ja valkoinen suklaa erillisissä kulhoissa mikrossa, miedolla teholla ja välillä sekoittaen.
  8. Yhdistä suklaat toisiinsa mutta älä sekoita. Seos saa jäädä marmoroituneeksi. Valuta sula suklaa suklaa-taatelikakun päälle. Anna kovettua ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun ohje!

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo