Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun

1 h 30 min
GL
4.37
0

Suklaa-taatelikakku on rakastetun jouluklassikon supermehevä suklainen versio, jonka kruunaa upea marmorointi. Kaiken lisäksi kakku on gluteeniton, sillä se leivotaan mantelijauhoilla. Leivo ja ihastu!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (16–20 annosta)

Taikina

  • 250 gkuivattuja taateleita
  • 1 dlvettä
  • 1 dltummaa rommia
  • 2 dlfariinisokeria
  • 150 gvoita
  • 200 gtummaa suklaata
  • 3munaa
  • 3 1/2 dlmantelijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa
  • 1/4 tlsuolaa

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhoja

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Suklaa-taatelikakku leivotaan näin:

  1. Mittaa silputut taatelit, vesi ja rommi kattilaan. Hauduta taatelit keskilämmöllä pehmeiksi, viitisen minuuttia. Lisää sokeri ja voi ja anna voin sulaa.
  2. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa ja lisää se taikinaan.
  3. Sekoita mukaan munat ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 l) mantelijauhoilla.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Anna suklaa-taatelikakun jäähtyä ja kumoa se sitten. Kuorruta vasta jäähtyneenä.
  7. Sulata paloiteltu tumma ja valkoinen suklaa erillisissä kulhoissa mikrossa, miedolla teholla ja välillä sekoittaen.
  8. Yhdistä suklaat toisiinsa mutta älä sekoita. Seos saa jäädä marmoroituneeksi. Valuta sula suklaa suklaa-taatelikakun päälle. Anna kovettua ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.37