Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Suklaa-taatelikakku on rakastetun jouluklassikon supermehevä suklainen versio, jonka kruunaa upea marmorointi. Kaiken lisäksi kakku on gluteeniton, sillä se leivotaan mantelijauhoilla. Leivo ja ihastu!

23.11.2018
Reseptin ainekset
16–20 annosta
Taikina
250 g
kuivattuja taateleita
1 dl
vettä
1 dl
tummaa rommia
2 dl
fariinisokeria
150 g
voita
200 g
tummaa suklaata
3
munaa
3 1/2 dl
mantelijauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
jauhettua neilikkaa
1/4 tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhoja
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata
100 g
valkosuklaata

Suklaa-taatelikakku – ohje:

  1. Mittaa silputut taatelit, vesi ja rommi kattilaan. Hauduta taatelit keskilämmöllä pehmeiksi, viitisen minuuttia. Lisää sokeri ja voi ja anna voin sulaa.
  2. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa ja lisää se taikinaan.
  3. Sekoita mukaan munat ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,5 l) mantelijauhoilla.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Anna suklaa-taatelikakun jäähtyä ja kumoa se sitten. Kuorruta vasta jäähtyneenä.
  7. Sulata paloiteltu tumma ja valkoinen suklaa erillisissä kulhoissa mikrossa, miedolla teholla ja välillä sekoittaen.
  8. Yhdistä suklaat toisiinsa mutta älä sekoita. Seos saa jäädä marmoroituneeksi. Valuta sula suklaa suklaa-taatelikakun päälle. Anna kovettua ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt