Gluteeniton taatelikakku

1 h 20 min
3.3
15

Gluteeniton taatelikakku

GL
15
3.3
Gluteeniton taatelikakku on huippuherkullinen ja mehevämpi kuin perinteinen vehnällä leivottu! Koukuttavan hyvän taatelikakun saat, kun haudutat taatelit omenamehussa, maustat taikinan ihanalla muscovadosokerilla ja käytät kakkuun mantelijauhoja. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 250 gkuivattuja taateleita (pehmeitä)
  • 1 1/2 dlomenatäysmehua (tai vettä)
  • 2 dlmuscovadosokeria
  • 150 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dlmantelijauhoja (hienojakoisia, Risenta)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlneilikkaa

Voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhoja

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 l) mantelijauhoilla.

Varmista taatelien kivettömyys. Pilko taatelit kattilaan. Lisää omenamehu ja muscovadosokeri.

Kuumenna taateli-sokeriseos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.

Lisää paloiteltu voi ja anna sen sulaa kuumaan taatelisoseeseen.

Anna taateli-voiseoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää munat samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen.

Yhdistä manteli- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri, leivinjauhe ja neilikka. (Huom. Käytä hienojakoisia mantelijauhoja, itse jauhamalla mantelit eivät jauhaudu riittävän hienojakoisiksi tätä kakkutaikinaa varten.)

Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Anna jäähtyä.

Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Paketoi kauniisti.

• Voit lisämaustaa taatelikakun halutessasi kanelilla, kardemummalla ja inkiväärillä. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä