3,7(66)
Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
gluteeniton
kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Gluteeniton taatelikakku on huippuherkullinen ja mehevämpi kuin perinteinen vehnällä leivottu! Koukuttavan hyvän taatelikakun saat, kun haudutat taatelit omenamehussa, maustat taikinan ihanalla muscovadosokerilla ja käytät kakkuun mantelijauhoja.
Julkaistu 24.11.2015
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
Gluteeniton taatelikakku
250 gkuivattuja taateleita (pehmeitä)
1 1/2 dlomenatäysmehua (tai vettä)
2 dlmuscovadosokeria
150 gvoita
2 kplmunaa
3 1/2 dlmantelijauhoja (hienojakoisia, Risenta)
1/2 dlperunajauhoja
1 rklvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlneilikkaa
Voiteluun
1 rklvoita
1 rklmantelijauhoja
Koristeluun
2 rkltomusokeria

Gluteeniton taatelikakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 l) mantelijauhoilla.
  2. Varmista taatelien kivettömyys. Pilko taatelit kattilaan. Lisää omenamehu ja muscovadosokeri.
  3. Kuumenna taateli-sokeriseos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.
  4. Lisää paloiteltu voi ja anna sen sulaa kuumaan taatelisoseeseen.
  5. Anna taateli-voiseoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää munat samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen.
  6. Yhdistä manteli- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri, leivinjauhe ja neilikka. (Huom. Käytä hienojakoisia mantelijauhoja, itse jauhamalla mantelit eivät jauhaudu riittävän hienojakoisiksi tätä kakkutaikinaa varten.)
  7. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.
  9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Anna jäähtyä.
  10. Siivilöi gluteenittoman taatelikakun päälle tomusokeria. Paketoi kauniisti.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

23 kommenttia