Mittaa kattilaan taatelit ja kahvi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät eli noin 5 minuuttia. Paloittele voi ja lisää se joukkoon sulamaan. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkausta vielä hetki.
Kumoa seos taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.
Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda. Kumoa kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Kahvi-taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna noin kaksi viikkoa. Jos leivot kakun jouluksi jo aiemmin, pakasta se.