


Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Kahvi-taatelikakku vie kielen mennessään! Kurkkaa resepti, jolla leivot tämän mausteisen ja makean herkun myös ensi jouluna.
Reseptin ainekset
16 annosta
Kahvi-taatelikakku
1 pkt
kivettömiä taateleita (250 g)
1 ½ dl
kahvia
200 g
voita
2
munaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
kermaa
noin 4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
Leivitykseen
voita
korppujauhoja
Kahvi-taatelikakku – ohje:
- Mittaa kattilaan taatelit ja kahvi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät eli noin 5 minuuttia. Paloittele voi ja lisää se joukkoon sulamaan. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkausta vielä hetki.
- Kumoa seos taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.
- Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda. Kumoa kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Kahvi-taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna noin kaksi viikkoa. Jos leivot kakun jouluksi jo aiemmin, pakasta se.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat