Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minKahvi-taatelikakku vie kielen mennessään! Kurkkaa resepti, jolla leivot tämän mausteisen ja makean herkun myös ensi jouluna.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 9.10.2015

Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio
Reseptin ainekset (16 annosta)
Kahvi-taatelikakku
- 1 pktkivettömiä taateleita (250 g)
- 1 ½ dlkahvia
- 200 gvoita
- 2munaa
- 2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlkermaa
- noin 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlsoodaa
Leivitykseen
- voita
- korppujauhoja
Kahvi-taatelikakku – ohje:
- Mittaa kattilaan taatelit ja kahvi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät eli noin 5 minuuttia. Paloittele voi ja lisää se joukkoon sulamaan. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkausta vielä hetki.
- Kumoa seos taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.
- Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda. Kumoa kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Kahvi-taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna noin kaksi viikkoa. Jos leivot kakun jouluksi jo aiemmin, pakasta se.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku

Vaalea taatelikakku
Maku

Yhden kulhon munaton taatelikakku
Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
Kotivinkki

Sokeriton taatelikakku, joka valmistuu myös ilman jauhoja – katso resepti!
Maku

Pieni taatelikakku – perinteinen herkku minikokoisena
Maku