Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Kahvi-taatelikakku vie kielen mennessään! Kurkkaa resepti, jolla leivot tämän mausteisen ja makean herkun myös ensi jouluna.

9.10.2015
Reseptin ainekset
16 annosta
Kahvi-taatelikakku
1 pkt
kivettömiä taateleita (250 g)
1 ½ dl
kahvia
200 g
voita
2
munaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
kermaa
noin 4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
Leivitykseen
voita
korppujauhoja

Kahvi-taatelikakku – ohje:

  1. Mittaa kattilaan taatelit ja kahvi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät eli noin 5 minuuttia. Paloittele voi ja lisää se joukkoon sulamaan. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkausta vielä hetki.
  2. Kumoa seos taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.
  3. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda. Kumoa kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  5. Kahvi-taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna noin kaksi viikkoa. Jos leivot kakun jouluksi jo aiemmin, pakasta se.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt