Kotivinkki

Kahvi-taatelikakku – klassisen joululeivonnaisen aromikas versio

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Kahvi-taatelikakku vie kielen mennessään! Kurkkaa resepti, jolla leivot tämän mausteisen ja makean herkun myös ensi jouluna.
KA
4.1
2
Julkaistu 9.10.2015


Reseptin ainekset (16 annosta)

Kahvi-taatelikakku

  • 1 pktkivettömiä taateleita (250 g)
  • 1 ½ dlkahvia
  • 200 gvoita
  • 2munaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dlkermaa
  • noin 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsoodaa

Leivitykseen

  • voita
  • korppujauhoja
Tulosta

Kahvi-taatelikakku – ohje:

  1. Mittaa kattilaan taatelit ja kahvi. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät eli noin 5 minuuttia. Paloittele voi ja lisää se joukkoon sulamaan. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkausta vielä hetki.
  2. Kumoa seos taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.
  3. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda. Kumoa kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  5. Kahvi-taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmulla suojattuna noin kaksi viikkoa. Jos leivot kakun jouluksi jo aiemmin, pakasta se.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen taatelikakun resepti!

2 kommenttia