Punssi-taatelikakku on joulun tuttu kuivakakku uudella twistillä. Punssia lisätään taikinan lisäksi kostutukseen. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa, ja se kestää myös pakastamisen.
Mittaa kahvi, punssi ja taatelit kattilaan. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos jämäköityy. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit sekä hetken huoneenlämmössä pehmenneet voipalat.
Vatkaa massaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti, kunnes rakenne muuttuu luumuhillomaiseksi.
Kun massa on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon munat, ruokasooda ja smetana. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa toisiksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa vadille. Valele punssia kakun pintaan.
Anna kakun tekeytyä vähintään vuorokausi viileässä, jotta maut ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Punssi-taatelikakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja kestää myös pakastuksen.