Punssi-taatelikakku – jouluinen klassikkoleivonnainen aikuiseen makuun
25 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
25 h Punssi-taatelikakku on joulun tuttu kuivakakku uudella twistillä. Punssia lisätään taikinan lisäksi kostutukseen. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa, ja se kestää myös pakastamisen.
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 18.12.2019

Punssi-taatelikakku – jouluinen klassikkoleivonnainen aikuiseen makuun
Reseptin ainekset (20 palaa)
- 1 dlkahvia
- 1 dlpunssia
- 1 pkt (n. 250 g)kuivattuja taateleita
- 2 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 150 gvoita
- 2kananmunaa
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 150 gsmetanaa
- 5 dlerikoisvehnäjauhoja
Lisäksi
- 1 rklvoita tai öljyä (vuoan voiteluun )
- 2 rklkorppujauhoja (vuoan leivittämiseen )
- ¼ dl punssia (kakun valeluun)
- 2 rkltomusokeria (koristeluun)
Punssi-taatelikakku – ohje:
- Mittaa kahvi, punssi ja taatelit kattilaan. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos jämäköityy. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit sekä hetken huoneenlämmössä pehmenneet voipalat.
- Vatkaa massaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti, kunnes rakenne muuttuu luumuhillomaiseksi.
- Kun massa on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon munat, ruokasooda ja smetana. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa toisiksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa vadille. Valele punssia kakun pintaan.
- Anna kakun tekeytyä vähintään vuorokausi viileässä, jotta maut ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Punssi-taatelikakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja kestää myös pakastuksen.
Kakun reseptin on tehnyt Minna Valtonen. Kurkkaa myös Minnan kotiin, jossa on käynnissä jouluvalmistelut.
Kurkkaa myös kuinka valmistuu perinteinen mehevä taatelikakku!

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku

Taatelitäytekakku – joulun täyteläisin herkku tihkuu toffeeta ja pähkinöitä
Meillä kotona

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Taatelipallot – juhlavasti hohtavat pallerot sopivat sekä jälkkäripöytään että rentoihin illanistujaisiin
Maku

Taateli-suklaakakku – unelmaherkku, joka lumoaa vastustamattomalla makumaailmallaan
Maku

Puolukkaraakakakku ja taatelikinuski ovat täydellinen yhdistelmä syksyn juhliin
Maku

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
Kotivinkki

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku