Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punssi-taatelikakku – jouluinen klassikkoleivonnainen aikuiseen makuun

25 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 h 0 min

Punssi-taatelikakku on joulun tuttu kuivakakku uudella twistillä. Punssia lisätään taikinan lisäksi kostutukseen. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa, ja se kestää myös pakastamisen.

18.12.2019
Reseptin ainekset
20 palaa
1 dl
kahvia
1 dl
punssia
1 pkt (n. 250 g)
kuivattuja taateleita
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
150 g
voita
2
kananmunaa
1 ½ tl
ruokasoodaa
150 g
smetanaa
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
Lisäksi
1 rkl
voita tai öljyä (vuoan voiteluun )
2 rkl
korppujauhoja (vuoan leivittämiseen )
¼ dl
punssia (kakun valeluun)
2 rkl
tomusokeria (koristeluun)

Punssi-taatelikakku – ohje :

  1. Mittaa kahvi, punssi ja taatelit kattilaan. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos jämäköityy. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit sekä hetken huoneenlämmössä pehmenneet voipalat.
  2. Vatkaa massaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti, kunnes rakenne muuttuu luumuhillomaiseksi.
  3. Kun massa on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon munat, ruokasooda ja smetana. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa toisiksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa vadille. Valele punssia kakun pintaan.
  5. Anna kakun tekeytyä vähintään vuorokausi viileässä, jotta maut ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Punssi-taatelikakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja kestää myös pakastuksen.

Kurkkaa myös kuinka valmistuu perinteinen mehevä taatelikakku!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt