


Punssi-taatelikakku – jouluinen klassikkoleivonnainen aikuiseen makuun
25 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 h 0 min
Punssi-taatelikakku on joulun tuttu kuivakakku uudella twistillä. Punssia lisätään taikinan lisäksi kostutukseen. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa, ja se kestää myös pakastamisen.
Reseptin ainekset
20 palaa
1 dl
kahvia
1 dl
punssia
1 pkt (n. 250 g)
kuivattuja taateleita
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
150 g
voita
2
kananmunaa
1 ½ tl
ruokasoodaa
150 g
smetanaa
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
Lisäksi
1 rkl
voita tai öljyä (vuoan voiteluun )
2 rkl
korppujauhoja (vuoan leivittämiseen )
¼ dl
punssia (kakun valeluun)
2 rkl
tomusokeria (koristeluun)
Punssi-taatelikakku – ohje :
- Mittaa kahvi, punssi ja taatelit kattilaan. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos jämäköityy. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit sekä hetken huoneenlämmössä pehmenneet voipalat.
- Vatkaa massaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti, kunnes rakenne muuttuu luumuhillomaiseksi.
- Kun massa on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon munat, ruokasooda ja smetana. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa toisiksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa vadille. Valele punssia kakun pintaan.
- Anna kakun tekeytyä vähintään vuorokausi viileässä, jotta maut ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Punssi-taatelikakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja kestää myös pakastuksen.

Kakun reseptin on tehnyt Minna Valtonen. Kurkkaa myös Minnan kotiin, jossa on käynnissä jouluvalmistelut.
Kurkkaa myös kuinka valmistuu perinteinen mehevä taatelikakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat