


Punssi-taatelikakku – jouluinen klassikkoleivonnainen aikuiseen makuun
25 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 h 0 min
Punssi-taatelikakku on joulun tuttu kuivakakku uudella twistillä. Punssia lisätään taikinan lisäksi kostutukseen. Kakku säilyy hyvänä parikin viikkoa, ja se kestää myös pakastamisen.
Reseptin ainekset
20 palaa
1 dl
kahvia
1 dl
punssia
1 pkt (n. 250 g)
kuivattuja taateleita
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
150 g
voita
2
kananmunaa
1 ½ tl
ruokasoodaa
150 g
smetanaa
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
Lisäksi
1 rkl
voita tai öljyä (vuoan voiteluun )
2 rkl
korppujauhoja (vuoan leivittämiseen )
¼ dl
punssia (kakun valeluun)
2 rkl
tomusokeria (koristeluun)
Punssi-taatelikakku – ohje :
- Mittaa kahvi, punssi ja taatelit kattilaan. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos jämäköityy. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit sekä hetken huoneenlämmössä pehmenneet voipalat.
- Vatkaa massaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti, kunnes rakenne muuttuu luumuhillomaiseksi.
- Kun massa on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi, sekoita joukkoon munat, ruokasooda ja smetana. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa toisiksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa vadille. Valele punssia kakun pintaan.
- Anna kakun tekeytyä vähintään vuorokausi viileässä, jotta maut ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Punssi-taatelikakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja kestää myös pakastuksen.

Kurkkaa myös kuinka valmistuu perinteinen mehevä taatelikakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat