


Perinteinen vanhanajan joululimppu
14 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 13 h 45 min
Vanhanajan joululimppu on mausteinen ja sopivan makea. Siirappiliemi tekee limpun pinnasta kiiltävän ja maukkaan. Herkullinen perinteinen joululimppu maistuu kaikkien jouluruokien kanssa.
Reseptin ainekset
2 kpl
Vanhanajan joululimppu
7 dl
vettä
2 tl
väkiviinaetikkaa
8 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 dl
siirappia
3 rkl
ruokaöljyä
2 tl
suolaa
2 tl
anista
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
10 dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
2 rkl
vettä
2 rkl
siirappia
Vanhanajan joululimppu – ohje:
- Aloita leivän valmistus illalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää veteen etikka ja ruisjauhot. Peitä kattila liinalla ja jätä seos imeltymään yön yli, noin 12 tunniksi.
- Murenna aamulla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää ruisjauhoseokseen. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
- Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
- Jaa taikina kahtia ja pyöritä kaksi limppua. Nosta limput pellille leivinpaperin päälle. Silottele limppujen pinta veden avulla kauniiksi.
- Peitä limput liinalla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
- Paista limppuja 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta. Voitele leipien pinta paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.
- Tarjoa vanhanajan joululimppu jouluruokien kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosituimman joululimppumme ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat