Maku

Perinteinen joululimppu

14 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
13 h 45 min
Perinteinen joululimppu on mausteinen ja sopivan makea. Siirappiliemi tekee limpun pinnasta kiiltävän ja maukkaan. Herkullinen perinteinen joululimppu maistuu kaikkien jouluruokien kanssa.
LA
MA
MU
KA
3.7
13
Julkaistu 26.7.2005


Reseptin ainekset (2 kpl)

Perinteinen joululimppu

  • 7 dlvettä
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 8 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsiirappia
  • 3 rklruokaöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlanista
  • 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 10 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 2 rklvettä
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Perinteinen joululimppu – ohje:

  1. Aloita leivän valmistus illalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää veteen etikka ja ruisjauhot. Peitä kattila liinalla ja jätä seos imeltymään yön yli, noin 12 tunniksi.
  2. Murenna aamulla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää ruisjauhoseokseen. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
  3. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
  4. Jaa taikina kahtia ja pyöritä kaksi limppua. Nosta limput pellille leivinpaperin päälle. Silottele limppujen pinta veden avulla kauniiksi.
  5. Peitä limput liinalla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
  6. Paista limppuja 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta. Voitele leipien pinta paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.
  7. Tarjoa perinteinen joululimppu jouluruokien kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosituimman joululimppumme resepti!

13 kommenttia