Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen vanhanajan joululimppu

14 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 13 h 45 min

Vanhanajan joululimppu on mausteinen ja sopivan makea. Siirappiliemi tekee limpun pinnasta kiiltävän ja maukkaan. Herkullinen perinteinen joululimppu maistuu kaikkien jouluruokien kanssa.

26.7.2005
Reseptin ainekset
2 kpl
Vanhanajan joululimppu
7 dl
vettä
2 tl
väkiviinaetikkaa
8 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 dl
siirappia
3 rkl
ruokaöljyä
2 tl
suolaa
2 tl
anista
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
10 dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
2 rkl
vettä
2 rkl
siirappia

Vanhanajan joululimppu – ohje:

  1. Aloita leivän valmistus illalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää veteen etikka ja ruisjauhot. Peitä kattila liinalla ja jätä seos imeltymään yön yli, noin 12 tunniksi.
  2. Murenna aamulla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää ruisjauhoseokseen. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
  3. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
  4. Jaa taikina kahtia ja pyöritä kaksi limppua. Nosta limput pellille leivinpaperin päälle. Silottele limppujen pinta veden avulla kauniiksi.
  5. Peitä limput liinalla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
  6. Paista limppuja 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta. Voitele leipien pinta paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.
  7. Tarjoa vanhanajan joululimppu jouluruokien kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosituimman joululimppumme ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt