Perinteinen joululimppu
14 h 10 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
13 h 45 minPerinteinen joululimppu on mausteinen ja sopivan makea. Siirappiliemi tekee limpun pinnasta kiiltävän ja maukkaan. Herkullinen perinteinen joululimppu maistuu kaikkien jouluruokien kanssa.
LA
MA
MU
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 26.7.2005

Perinteinen joululimppu
Reseptin ainekset (2 kpl)
Perinteinen joululimppu
- 7 dlvettä
- 2 tlväkiviinaetikkaa
- 8 dlruisjauhoja
- 1/2 dlvettä
- 50 ghiivaa
- 1 dlsiirappia
- 3 rklruokaöljyä
- 2 tlsuolaa
- 2 tlanista
- 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
- 10 dlvehnäjauhoja
Voiteluun
- 2 rklvettä
- 2 rklsiirappia
Perinteinen joululimppu – ohje:
- Aloita leivän valmistus illalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää veteen etikka ja ruisjauhot. Peitä kattila liinalla ja jätä seos imeltymään yön yli, noin 12 tunniksi.
- Murenna aamulla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää ruisjauhoseokseen. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
- Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
- Jaa taikina kahtia ja pyöritä kaksi limppua. Nosta limput pellille leivinpaperin päälle. Silottele limppujen pinta veden avulla kauniiksi.
- Peitä limput liinalla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
- Paista limppuja 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta. Voitele leipien pinta paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.
- Tarjoa perinteinen joululimppu jouluruokien kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosituimman joululimppumme resepti!

Joululimppu ilman hiivaa
Kotivinkki

Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
Maku

Omenainen joululimppu
Maku

Inge-Brittin joululimppu
Maku

Helppo italialainen joululimppu
Maku

Piparkakkuinen joululimppu
Maku

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona

Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!
Meillä kotona