Maku

Tiikerikakku – kahvipöydän rakastettu klassikko

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Tiikerikakku on rakastettu kuivakakkujen klassikko. "Vihdoin ohje, jolla tuli mehevä, kostea kuivakakku. Suosittelen", kehuu lukija ohjettamme. Leivo sinäkin!
4.1
25
Julkaistu 20.12.2018


Reseptin ainekset (16 viipaletta)

Tiikerikakku

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 3 rklkevytmaitoa

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja
Tulosta

Tiikerikakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Ripottele jauhoseos rasvavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito.
  5. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta.
  6. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  7. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
  8. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa tiikerikakku ritilälle jäähtymään.

Vinkki!

Tiikerikakku säilyy pussitettuna jääkaapissa 1–2 viikkoa. Kakun voi myös pakastaa kokonaisena tai viipaleiksi leikattuna.

25 kommenttia