


Elisan piparipullat
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Elisan piparipullat yhdistävät kaksi makeaa jouluherkkua, tuoreen pullan ja piparkakun. Ihanat piparipullakierteet saavat ylleen valkean sokerikuorrutuksen. Nämä ovat täydellinen tarjottava jouluiseen kahvihetkeen!
Reseptin ainekset
15 kpl
2 ½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
½
muna
2 tl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Täyte
500 g
piparkakkutaikinaa (pakaste)
Voiteluun
½
muna
Koristeluun
1 ½ dl
tomusokeria
2 tl
vettä
Piparipullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola.
- Lisää nesteeseen jauhot vähitellen hyvin alustaen. Lisää taikinaan pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa ja työstä taikina tasaiseksi.
- Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi.
- Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle.
- Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi.
- Nosta piparipullat leivinpaperoidulla uunipellille ja anna kohota noin 20 minuuttia.
- Voitele piparipullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Koristele piparipullat valmiilla sokerikuorrutteella tai tee tomusokerista ja vedestä kuorrute itse.
Vinkki! Väriä ja iloa piparipulliin saat käyttämällä koristelussa värjättyä sokerikuorrutusta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat