Elisan piparipullat

1 h 55 min
4.2
3

Elisan piparipullat

Elisan piparipullat yhdistävät kaksi makeaa jouluherkkua, tuoreen pullan ja piparkakun. Ihanat piparipullakierteet saavat ylleen valkean sokerikuorrutuksen. Nämä ovat täydellinen tarjottava jouluiseen kahvihetkeen!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Voiteluun

  • 1/2 kplmunaa

Koristeluun

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola.

Lisää nesteeseen jauhot vähitellen hyvin alustaen. Lisää taikinaan pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa ja työstä taikina tasaiseksi.

Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi.

Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle.

Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi.

Nosta piparipullat leivinpaperoidulla uunipellille ja anna kohota noin 20 minuuttia.

Voitele piparipullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Koristele piparipullat valmiilla sokerikuorrutteella tai tee tomusokerista ja vedestä kuorrute itse.

Vinkki!

Väriä ja iloa piparipulliin saat käyttämällä koristelussa värjättyä sokerikuorrutusta.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä