4(50)
Elisan piparipullat
Kasvis
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Elisan piparipullat yhdistävät kaksi makeaa jouluherkkua, tuoreen pullan ja piparkakun. Ihanat piparipullakierteet saavat ylleen valkean sokerikuorrutuksen. Nämä ovat täydellinen tarjottava jouluiseen kahvihetkeen!
20.1.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 kpl
2 ½ dlkevytmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
½muna
2 tlkardemummaa
¾ tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
100 gvoita
Täyte
500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
Voiteluun
½muna
Koristeluun
1 ½ dltomusokeria
2 tlvettä

Piparipullat – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola.
  2. Lisää nesteeseen jauhot vähitellen hyvin alustaen. Lisää taikinaan pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa ja työstä taikina tasaiseksi.
  3. Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
  4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi.
  5. Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle.
  6. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi.
  7. Nosta piparipullat leivinpaperoidulla uunipellille ja anna kohota noin 20 minuuttia.
  8. Voitele piparipullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  9. Koristele piparipullat valmiilla sokerikuorrutteella tai tee tomusokerista ja vedestä kuorrute itse.

Vinkki! Väriä ja iloa piparipulliin saat käyttämällä koristelussa värjättyä sokerikuorrutusta.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.