


Mummolan malliin
Mummon joulutortut – leivo nostalgiset tortut vanhanajan kermavoitaikinasta
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Mummon joulutortut tehdään itse tehdystä kermavoitaikinasta. Puolikuun muotoisiksi muotoillut joulutortut ovat rakenteeltaan hieman tiiviimpiä. Rapsakan tortun sisälle mahtuu reilusti marmeladia.
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
3 dl
kuohukermaa
6½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
2 dl
paistonkestävää marmeladia (esim. omena-kaneli tai luumu)
Voitelu
1
muna
Viimeistely
tomusokeria
Mummon joulutortut – ohje:
- Tee taikina. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liian pitkään sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä (pasteija)muotilla tai jälkiruokakulholla pyörylöitä (Ø noin 10–12 cm). Laita jokaisen pyörylän päälle noin 1 rkl marmeladia. Kostuta taikinan reunat kylmällä vedellä, taita pyörylä kahtia ja nipistä reunat tiukasti kiinni toisiinsa. Sulje reunat pasteijamuotin hammastetulla reunalla tai haarukalla painamalla.
- Nosta tortut leivinpaperin päälle pellille, voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin yläosassa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Viimeistele tortut siivilöimällä niiden päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat