Jouluinen piimäkakku
munaton
kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Jouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!

Reseptin ainekset 15 viipaletta
Jouluinen piimäkakku
4 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1 1/2 tlruokasoodaa
1 1/2 tlkanelia
1 tlneilikkaa
1 tlkardemummaa
1 tlinkivääriä
1 tlpomeranssinkuorta
2 1/2 dlpiimää
2 kplomenaa (raastettuna)
100 gvoita (sulatettuna)
Kuorrutus
1 dlkinuskikastiketta
1/2 dltuorejuustoa
2 rklkoristerakeita
Jouluinen piimäkakku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
- Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
- Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
- Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.
Vinkki!
Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme.