


Jouluinen piimäkakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Jouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Jouluinen piimäkakku
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 1/2 tl
ruokasoodaa
1 1/2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
pomeranssinkuorta
2 1/2 dl
piimää
2 kpl
omenaa (raastettuna)
100 g
voita (sulatettuna)
Kuorrutus
1 dl
kinuskikastiketta
1/2 dl
tuorejuustoa
2 rkl
koristerakeita
Jouluinen piimäkakku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
- Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
- Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
- Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.
Vinkki!
Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat