Jouluinen piimäkakku

1 h 20 min
3.8
7

Jouluinen piimäkakku

MU
7
3.8
Mehevän piimäkakun jouluisen version maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 2 1/2 dlpiimää
  • 2 kplomenaa (raastettuna)
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 1/2 dltuorejuustoa
  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).

Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.

Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.

Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä