Jouluinen piimäkakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minJouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!
MU
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 10.12.2010

Jouluinen piimäkakku
Reseptin ainekset (15 viipaletta)
Jouluinen piimäkakku
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 1 1/2 tlruokasoodaa
- 1 1/2 tlkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlpomeranssinkuorta
- 2 1/2 dlpiimää
- 2 kplomenaa (raastettuna)
- 100 gvoita (sulatettuna)
Kuorrutus
- 1 dlkinuskikastiketta
- 1/2 dltuorejuustoa
- 2 rklkoristerakeita
Jouluinen piimäkakku – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
- Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
- Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
- Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.
Vinkki!
Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme.

Piimäkakku
Maku

Porkkanakakku ruskistettu voi -kuorrutteella
Maku

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike
Maku

Vanhanajan perinteinen piimäkakku
Kotivinkki

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku

Porkkanakuivakakku
Maku

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
Maku

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Kotivinkki