Maku

Jouluinen piimäkakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Jouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!
MU
KA
3.7
10
Julkaistu 10.12.2010


Reseptin ainekset (15 viipaletta)

Jouluinen piimäkakku

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 2 1/2 dlpiimää
  • 2 kplomenaa (raastettuna)
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 1/2 dltuorejuustoa
  • 2 rklkoristerakeita
Tulosta

Jouluinen piimäkakku – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
  4. Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  5. Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
  6. Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
  7. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme.

10 kommenttia