Maku

Jouluinen piimäkakku

1 h 20 min
MU
3.71
7

Jouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (15 viipaletta)

Jouluinen piimäkakku

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 2 1/2 dlpiimää
  • 2 kplomenaa (raastettuna)
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 1/2 dltuorejuustoa
  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Jouluinen piimäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
  4. Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  5. Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
  6. Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
  7. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!

MITÄ PIDIT?
3.71