Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen piimäkakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Jouluisen piimäkakun maustavat piparkakuista tutut mausteet. Kaunis kinuskikastike-tuorejuustokuorrutus aateloi piimäkakun juhlapöytään sopivaksi!

10.12.2010
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Jouluinen piimäkakku
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 1/2 tl
ruokasoodaa
1 1/2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
pomeranssinkuorta
2 1/2 dl
piimää
2 kpl
omenaa (raastettuna)
100 g
voita (sulatettuna)
Kuorrutus
1 dl
kinuskikastiketta
1/2 dl
tuorejuustoa
2 rkl
koristerakeita

Jouluinen piimäkakku – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
  4. Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  5. Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
  6. Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
  7. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle ja koristele koristerakeilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt