Maku

Piimäkakku

1 h 15 min
MU
3.82
4

Piimäkakku on sen luokan herkku, että se katoaa lautasilta äkkiä! Fariinisokeri, kaneli ja kardemumma takaavat täyteläisen maun ja muutama desi piimää herkullisen mehevyyden. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (30 viipaletta)

Piimäkakku

  • 4 dlpiimää
  • 500 gfariinisokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlneilikkaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Piimäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola. 
  2. Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään. 
  3. Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. 
  6. Kumoa piimäkakku vuoasta. Anna jäähtyä, koristele piimäkakku tomusokerilla ja tarjoile. 
MITÄ PIDIT?
3.82