Piimäkakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Piimäkakku on sen luokan herkku, että se katoaa lautasilta äkkiä! Fariinisokeri, kaneli ja kardemumma takaavat täyteläisen maun ja muutama desi piimää herkullisen mehevyyden. Ohjeesta tulee kaksi litran kokoista kakkua. Suosittelemme!
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2015

Piimäkakku
Reseptin ainekset (30 viipaletta)
Piimäkakku
- 4 dlpiimää
- 500 gfariinisokeria
- 0,5 tlsuolaa
- 100 gvoita (sulatettuna)
- 7 dlvehnäjauhoja
- 2 tlruokasoodaa
- 1 tlkanelia
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlneilikkaa
Piimäkakku valmistuu näin:
- Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola.
- Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään.
- Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota kaksi litran vetoista kuivakakkuvuokaa. Kaada taikina vuokiin.
- Paista piimäkakkuja 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia.
- Kumoa piimäkakut vuoista. Anna jäähtyä, koristele piimäkakut tomusokerilla ja tarjoile.

Kahvikakku henkii nostalgiaa – 8 rakastetuinta reseptiä, jotka vievät sinut aikamatkalle mummon keittiöön

Onko tässä se paras kahvikakku? Vadelmainen herkku kelpaisi vaikka kuningattarelle!
Maku

Sokeriton taatelikakku, joka valmistuu myös ilman jauhoja – katso resepti!
Maku

Äidin helppo tiikerikakku
Maku

Helppo mausteinen suklaa-kahvikakku
Maku

Mehevä kahvikakku banaanista
Maku

Suklaa-kahvikakku
Maku

Mehevä banaanikakku
Maku