Maku

Piimäkakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Piimäkakku on sen luokan herkku, että se katoaa lautasilta äkkiä! Fariinisokeri, kaneli ja kardemumma takaavat täyteläisen maun ja muutama desi piimää herkullisen mehevyyden. Suosittelemme!
MU
3.7
9
Julkaistu: 14.9.2015


Ainekset (30 viipaletta)

Piimäkakku

  • 4 dlpiimää
  • 500 gfariinisokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlneilikkaa
Tulosta

Piimäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola. 
  2. Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään. 
  3. Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. 
  6. Kumoa piimäkakku vuoasta. Anna jäähtyä, koristele piimäkakku tomusokerilla ja tarjoile. 
MITÄ PIDIT?
3.67
9 kommenttia