Maku

Piimäkakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Piimäkakku on sen luokan herkku, että se katoaa lautasilta äkkiä! Fariinisokeri, kaneli ja kardemumma takaavat täyteläisen maun ja muutama desi piimää herkullisen mehevyyden. Ohjeesta tulee kaksi litran kokoista kakkua. Suosittelemme!
MU
3.7
10
Julkaistu: 14.9.2015


Ainekset (30 viipaletta)

Piimäkakku

  • 4 dlpiimää
  • 500 gfariinisokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlneilikkaa
Tulosta

Piimäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola. 
  2. Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään. 
  3. Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Voitele ja jauhota kaksi litran vetoista kuivakakkuvuokaa. Kaada taikina vuokiin.
  5. Paista piimäkakkuja 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. 
  6. Kumoa piimäkakut vuoista. Anna jäähtyä, koristele piimäkakut tomusokerilla ja tarjoile.
MITÄ PIDIT?
3.65
10 kommenttia