3,6(88)
Piimäkakku
Munaton
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Piimäkakku on sen luokan herkku, että se katoaa lautasilta äkkiä! Fariinisokeri, kaneli ja kardemumma takaavat täyteläisen maun ja muutama desi piimää herkullisen mehevyyden. Ohjeesta tulee kaksi litran kokoista kakkua. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
30 viipaletta
Piimäkakku
4 dlpiimää
500 gfariinisokeria
0,5 tlsuolaa
100 gvoita (sulatettuna)
7 dlvehnäjauhoja
2 tlruokasoodaa
1 tlkanelia
1 tlkardemummaa
1 tlneilikkaa

Piimäkakku – ohje:

  1. Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola. 
  2. Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään. 
  3. Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Voitele ja jauhota kaksi litran vetoista kuivakakkuvuokaa. Kaada taikina vuokiin.
  5. Paista piimäkakkuja 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. 

10 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo