
Piparkakkutalon koristeet – näin teet suloisen ovikranssin, pistaasikuusen, halkopinon ja lumilyhdyn!
Pienet yksityiskohdat tekevät piparkakkutalosta kokonaisen joulumaiseman. Piparkakkutalon koristeet teet yllättävän helposti pistaaseista, kanelitangoista, rosmariinista ja sokerimassasta. Ohjeillamme loihdit kuuset, lumiukot, lumilyhdyn, ovikranssin ja halkopinon ilman vaikeita työvaiheita!
Pistaasikuuset

Tarvikkeet:
- 2 jäätelövohvelia
- noin 150 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- pikeeriä (katso ohje jutun lopusta)
Pistaasikuuset – tee näin:
- Leikkaa jäätelövohvelien reunat tasaiseksi. Hiero pistaasipähkinöistä tarvittaessa ruskeaa kuorta pois.
- Levitä vohvelien ulkopinnalle pikeeriä ja paina pähkinät siihen. Anna kuivua ja jähmettyä.
Lumiukot

Lumiukot – tarvikkeet:
- noin 50 g valkoista sokerimassaa
- 1 cm:n pala lakritsapatukkaa
- 1 pyöreä ja litteä salmiakkimakeinen (esim. Dragster)
- 1 kirpeä mansikkaremmi
- 1 pala tummaa suklaata
- appelsiininkuorisuikale
- pikeeriä (katso ohje jutun lopusta)
Lumiukot – ohje:
- Pyörittele sokerimassasta 2 isoa, 2 keskikokoista ja 2 pientä palloa.
- Pinoa ne päällekkäin suurimmasta pienimpään.
- Kiinnitä lakritsipala salmiakkimakeiseen pikeerillä ja kiinnitä hattu pikeerillä lumiukon päälle.
- Leikkaa mansikkaremmistä 0,5 sentin suikale, hapsuta se päädyistä saksilla ja laita kaulaliinaksi.
- Leikkaa appelsiininkuoresta pienet ohuet kolmiot ja kiinnitä ne pikeerillä porkkananeniksi.
- Sulata suklaa ja tee cocktailtikun avulla sillä silmät ja napit. Anna kuivua ja jähmettyä.
Lumilyhty

Lumilyhty – tarvikkeet:
- noin 10 Marianne suklaarakeita (Fazer)
- pikeeriä (ohje löytyy jutun lopusta)
Lumilyhty – ohje:
- Kokoa lumilyhty kiinnittämällä suklaarakeet toisiinsa pikeerin avulla. Anna kuivua ja jähmettyä.
Rosmariinikranssi

Rosmariinikranssi – tarvikkeet:
- 1 rosmariininoksa
- ohutta rautalankaa (vihreä)
- punavalkoista puuvillanarua
Rosmariinikranssi – ohje:
- Pyöräytä ovikranssi rosmariininoksasta rautalangan avulla, se pitää kranssin muodossa.
- Kieputa ympärille naru ja solmi se rusetille.
Halkopino

Halkopino – tarvikkeet:
- 5–7 kanelitankoa
- sisalnarua
Halkopino – ohje:
- Solmi kanelitangot sisalnarun avulla napakaksi halkopinoksi.
Tee itse pikeeri!
Koostumukseltaan tavallista juoksevampi pikeeri sopii marmorikuvioiden tekemiseen ja piparkakkujen pinnan kuorruttamiseen. Tällä ohjeella syntyy noin 2 dl pikeeriä. Valmistusaika 10 minuuttia.
- 2 valkuaista
- 3 dl tomusokeria
- 1 ml etikkaa (tai sitruunanmehua)
Tee näin
1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon.
2. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri ja etikka (tai sitruunanmehu) ja jatka vatkaamista vielä kaksi minuuttia.
Vegaaninen pikeeri – katso ohje!
Vegaaninen pikeeri valmistetaan säilykekikherneiden liemestä. Tavallisesti pikeerissä käytetään kananmunan valkuaisia, mutta se onnistuu helposti myös ilman munia. Katso vegaanisen pikeerin ohje täältä.
Lue myös: Piparkakkutalon kaavat ja koristeluohjeet löydät tästä jutustamme.
