Maku

Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin

10 min
5
0

Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin

GL
MA
MU
VE
0
5
Tavallisesti pikeerissä käytetään kananmunan valkuaisia, mutta se onnistuu helposti myös ilman munia – nimittäin säilykekikherneiden liemestä!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 dl)

  • 4 rklsäilykekikherneiden lientä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • noin 1 pkt (500 g)tomusokeria
  • 1/4 tlvegaanista geeliväriä (ei pakollinen)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Vaahdota kikhernelientä sähkövatkaimella noin 7 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa erässä.

Vaahdota noin 5 minuuttia, eli kunnes vegaaninen pikeeri on paksua ja kuohkeaa. Värjää pikeeri halutessasi geelivärillä.

Lusikoi massa pursotuspussiin ja koristele piparit. Jos pikeeri on liian jäykkää, lisää tarvittaessa tippa vettä.

Vinkki!

Pikeeri kovettuu vesi-sokeriseosta nopeammin. Jos pikeeriä jää yli, se säilyy jääkaapissa noin viikon.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä