Maku

Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin

10 min
5
0

Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin

GL
MA
MU
VE
0
5
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Tavallisesti pikeerissä käytetään kananmunan valkuaisia, mutta se onnistuu helposti myös ilman munia – nimittäin säilykekikherneiden liemestä!

Ainekset (5 dl)

  • 4 rklsäilykekikherneiden lientä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • noin 1 pkt (500 g)tomusokeria
  • 1/4 tlvegaanista geeliväriä (ei pakollinen)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Vaahdota kikhernelientä sähkövatkaimella noin 7 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa erässä.

Vaahdota noin 5 minuuttia, eli kunnes vegaaninen pikeeri on paksua ja kuohkeaa. Värjää pikeeri halutessasi geelivärillä.

Lusikoi massa pursotuspussiin ja koristele piparit. Jos pikeeri on liian jäykkää, lisää tarvittaessa tippa vettä.

Pikeeri kovettuu vesi-sokeriseosta nopeammin. Jos pikeeriä jää yli, se säilyy jääkaapissa noin viikon.

MITÄ PIDIT?
5