


Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin
10 min
Tavallisesti pikeerissä käytetään kananmunan valkuaisia, mutta se onnistuu helposti myös ilman munia – nimittäin säilykekikherneiden liemestä!
Reseptin ainekset
5 dl
Vegaaninen pikeeri
4 rkl
säilykekikherneiden lientä
1 rkl
vaniljasokeria
noin 1 pkt (500 g)
tomusokeria
1/4 tl
vegaanista geeliväriä (ei pakollinen)
Vegaaninen pikeeri – ohje:
- Vaahdota kikhernelientä sähkövatkaimella noin 7 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa erässä.
- Vaahdota noin 5 minuuttia, eli kunnes vegaaninen pikeeri on paksua ja kuohkeaa. Värjää pikeeri halutessasi geelivärillä.
- Lusikoi massa pursotuspussiin ja koristele piparit. Jos pikeeri on liian jäykkää, lisää tarvittaessa tippa vettä.
Vinkki!
Pikeeri kovettuu vesi-sokeriseosta nopeammin. Jos pikeeriä jää yli, se säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat