Maku

Koristele joulupiparit munattomalla kuorrutteella! Näin valmistat vegaanisen pikeerin

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Tavallisesti pikeerissä käytetään kananmunan valkuaisia, mutta se onnistuu helposti myös ilman munia – nimittäin säilykekikherneiden liemestä!
GL
MA
MU
VE
KA
4.5
0
Julkaistu: 8.12.2017


Reseptin ainekset (5 dl)

  • 4 rklsäilykekikherneiden lientä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • noin 1 pkt (500 g)tomusokeria
  • 1/4 tlvegaanista geeliväriä (ei pakollinen)
Tulosta

Vegaaninen pikeeri – ohje:

  1. Vaahdota kikhernelientä sähkövatkaimella noin 7 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa erässä.
  2. Vaahdota noin 5 minuuttia, eli kunnes vegaaninen pikeeri on paksua ja kuohkeaa. Värjää pikeeri halutessasi geelivärillä.
  3. Lusikoi massa pursotuspussiin ja koristele piparit. Jos pikeeri on liian jäykkää, lisää tarvittaessa tippa vettä.

Vinkki!

Pikeeri kovettuu vesi-sokeriseosta nopeammin. Jos pikeeriä jää yli, se säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kommentoi »